vestnik

Mladi Muraši navijali v Ljubljani

Vestnik, 9. 9. 2019
Iztok Lazar
Tako so mladi navijači navijali v Ljubljani.
Šport

Mladi člani selekcij U11, U10 in U9 NŠ Mura so ob podpori NLB - Nova Ljubljanska banka v okviru projekta Šport mladih spodbujali slovensko reprezentanco v Stožicah.

Ravno novo šolsko leto oziroma »nazaj v šolo« je bila glavna tematika petkove nogometne kvalifikacijske tekme za EP 2020 med reprezentancama Slovenije in Poljske, na kateri so v ljubljanskih Stožicah ob podpori NLB navijali tudi člani selekcij U11, U10 in U9 Nogometne šole Mura.

Skupno 2000 navijačev je z navijanjem ustvarilo nepozabno vzdušje, ki je naše fante popeljalo do zmage. Že sama pot v Ljubljano in zbiranje pred ljubljanskimi Stožicami je na otroke naredila prav poseben pečat. Otroški obrazi, ki med samo tekmo niso mogli skriti nervoze, so ob prvem zadetku nemudoma postali nasmejani, veseli in ponosni. Kmalu za tem, v drugem polčasu, so postali še bolj. Navijanje se je stopnjevalo, otroci so postajali še bolj razigrani, vse do sodniškega piska, ki je bil tokrat v melodijah slovenske zmage.

Po izjavah otrok, ki že od malih nog živijo za nogomet, si lepšega začetka šolskega leta ne bi mogli predstavljati. Zmaga namreč zanje pomeni poistovetenje z njihovimi lastnimi cilji, športni idoli pa v trenutku postanejo še »večji«. Tega se zavedajo tudi v NLB, kjer z veseljem že dolga leta podpirajo šport, peto leto zapored pa vodijo tudi lasten projekt NLB Šport mladih, v katerega smo bili v sezoni 2018/2019 vključeni tudi v Nogometni šoli Mura.

nš-mura navijači nlb