vestnik

(FOTO) Mladi nogometaši Veržeja slavili na turnirju v Radencih

Tomo Köleš, 19. 12. 2019
Arhiv ŠD NK Veržej
Kadeti Veržeja so bili zmagovalci mednarodnega nogometnega turnirja v Radencih.
Šport

Na nogometnem turnirju kadetov je v športni dvorani Radenci nastopilo 12 ekip iz Slovenije in Hrvaške oz. skupno 120 igralcev. Na koncu so slavili mladi nogometaši Veržeja.

Ekipe so bile razdeljene v dve skupini po šest moštev. V zaključne boje so se uvrstile ekipe Mure, Jarenine, Maribora Tabor in Veržeja. V polfinalu je Jarenina premagala Maribor Tabor z 2 : 0, do takrat povsem zmagovita Mura pa je morala priznati premoč Veržeju, ki je slavil z 2 : 1.

V tekmi za tretje mesto je Mura ugnala Maribor Tabor z 2 : 1, v finalu pa je bil Veržej boljši še od Jarenine, zmagal je z 2 : 0.

Za zmagovalno ekipo Veržeja so nastopili: Primož Kocet, Blaž Ozbetič, David Škalič, Niko Lesjak, Vito Golinar, Blaž Baligač, Filip Jakšič, Žiga Lukač in kapetan ekipe Matic Donko.

ŠD NK Veržej je bil tudi organizator turnirja, ki je bil dobrodelen ter obogaten s srečelovom in bogato tombolo. Dobitke za tombolo so prispevali nekdanji igralci Veržeja, ki so podarili svoje aktualne drese: Nino Kouter (sedaj Mura), Nino Irgolič (Maribor), Dino Hotić (Maribor), Tomi Horvat (Mura/reprezentančni dres Slovenije), Žan Kolmanič (Maribor), tri drese pa so podarili tudi igralci Domžal Senijad Ibričić, Slobodan Vuk in Tilen Klemenčič.

Med drugimi nagradami so še najbolj izstopali: potovanje za dve osebi v adventni Zagreb, originalni nogometni čevlji z logotipom Andraža Šporarja in odojek.

Nogometni klub Veržej je imel v preteklih mesecih obilo težav pri svojem delu, saj so nepridipravi v avgustu vdrli v klubske prostore in prizadejali ogromno škodo. Čez noč je klub namreč ostal skoraj brez vsega. Izginilo je 70 nogometnih žog za trening, 15 tekmovalnih žog, 2 kompresorja za napihovanje žog, 60 razpoznavnih dresov, 7 koordinacijskih lestev, 2 toplotni črpalki, samokolnica za uporabo pri označevanju igrišča, velik plinski žar z dvema jeklenkama, ki je služil otrokom za pripravo toplega obroka po tekmah, in vsa pijača, ki je bila za točilnim pultom. Škode je bilo za slabih 30 tisoč evrov.

A ne glede na to se v Veržeju ne dajo. Kraj z okolico se tako ali tako ponaša z bogato nogometno zgodovino. Od tod namreč izhajajo Žan Kolmanič, Robert Belec in Milan Osterc – Jagoda, strelec znamenitega reprezentančnega gola v dvoboju Slovenije in Romunije 10. novembra 2001.

turnir radenci veržej kadeti 2019