vestnik

Mladi up podaljšal zvestobo Muri

Vestnik.si, 13. 7. 2022
Aleš Cipot
Pogodba z Muraši ga bo po novem vezala do 30.6.2026.
Šport

Tio Cipot ostaja v Murski Soboti še štiri leta.

Tio Cipot je podaljšal zvestobo Muri, ki je njegov klub že vse od otroštva. V letošnjem letu je dopolnil 19 let, a kljub svoji mladosti vztrajo nabira minute v prvoligaškem nogometu. Doslej je dres Mure v Prvi ligi Telemach oblekel na 26 tekmah in ob tem dosegel dva zadetka, uspešen pa je bil tudi minuli četrtek, ko je zabil enega od dveh zadetkov za zmago na prvi tekmi kvalifikacij za Konferenčno ligo proti FC Sfintul Gheorghe. Tudi evropska tekmovanja mu niso tuja, saj je v lanski sezoni dobil priložnost v kvalifikacijah za Ligo prvakov, dvakrat pa je zaigral tudi na tekmah skupinskega dela Konferenčne lige.

Tio je produkt Murine nogometne šole, kar je, kot navajajo pri Muri, še en dokaz več, da je delo z mladimi v Fazaneriji zelo uspešno. Podaljšanje pogodbe z nogometašem, ki je član slovenske reprezentance do 21. leta starosti, v preteklosti pa je bil nosilec igre v mlajših reprezentančnih kategorijah, je bilo po navedbah kluba edina logična poteza. Pogodba z Muraši ga bo po novem vezala do 30.6.2026.


Tio Cipot: »Mura je moj klub in vesel sem, da sem danes podaljšal pogodbo. V tem klubu sem zrasel in se razvijal skozi leta, naposled pa prišel do tega, o čem sem sanjal, do igranja v članski konkurenci pred polno Fazanerijo. Zadovoljen sem, da bomo s klubom nadaljevali po skupni poti in verjamem, da se bomo v prihodnjih letih veselili novih uspehov«.

Denis Rajbar: »Čeprav je Tio star šele 19 let in čeprav ima, kot sam rad pravi, noro glavo, smo ga v klubu pravilno usmerjali, da je navkljub mladim letom postal eden vidnejših članov naše ekipe. Vemo, da ima dovolj kakovosti, da nam lahko pomaga pri uresničevanju naših ciljev. Zavedamo se, da ga bo pot, v kolikor bo nadaljeval s takimi predstavami, prej ali slej vodila drugam, a pomembno je, da se je odločil, da svoj potencial še naprej razvija pri Muri«.


Robert Kuzmič: »Tio je dokaz več, koliko potenciala ima naša nogometna akademija. Delo z mladimi je temelj za razvoj kluba in veseli smo, da lahko govorimo o novem produktu nogometne šole. Želim si, da tudi drugi v nas prepoznajo sredino, kjer lahko razvijejo svoj talent in verjamem, da bodo tudi drugi nogometaši šli po Tiotovi poti. Želim mu čim več dobrih predstav v čarno-bejlon tudi v prihodnje in naj ve, da verjamemo vanj«

tio-cipot nš-mura pogodba