vestnik

(FOTO) Šimundža: Dnevna forma bo odločala o zmagovalcu

D. N., 8. 6. 2020
Aleš Cipot
Medijski termin Mure
Šport

Nogometaši Mure se intenzivno pripravljajo na jutrišnji polfinalni pokalni obračun z Aluminijem, ki ga bodo odigrali v Nacionalnem nogometnem centru Brdo. Pred obračunom so bili na voljo medijem Žiga Kous, Tomi Horvat in trener Ante Šimundža.

"Jutrišnja tekma je zelo pomembna za naš klub, za naše navijače in za nas. Je namreč potrditev dela in poti, ki smo si jo zastavili, zagotovo pa je zelo motivacijska tekma. Tekmovanje je namreč drugačno, v vsakem primeru bodo tudi želje popolnoma drugačne. Prvenstvo ima 36. krogov, v polfinalu pokala je zdaj tekma samo ena. Čaka nas težko delo," je pred enim zadnjih treningov na Fazaneriji pred jutrišnjim obračunom povedal strateg črno-belih Ante Šimundža. 

medijski-termin-mure, trening, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Ante Šimundža, trener Mure

Petkova prvenstvena zmaga nad Aluminijem s 3 : 1 je fantom dala dobro spodbudo za naprej, vseeno pa se zavedajo, kaj jih čaka. "Stanje v slačilnici je po zmagi vsekakor dobro, vendar bo jutri ena čisto druga tekma. Biti moramo pametni, saj vemo, da je Aluminij dobra ekipa, vendar pa imamo tudi mi svoje načrte," je povedal Žiga Kous. Zmaga na tekmi bi jim prinesla finale pokale, zato bodo po besedah Tomija Horvata dali vse od sebe, želijo namreč dvigniti pokalno lovoriko.

medijski-termin-mure, trening, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Žiga Kous

"Ključ do zmage bo vsekakor dobra igra vseh in borba do konca. Mislim, da bo potem prišel želen rezultat," je še povedal Horvat. Dejstvo je, da bi jim do zmage pomagali tudi navijači, ki so njihov dvanajsti igralec. "Vemo, da je naša publika najboljša in jih pogrešamo. Brez njih nam je zelo težko, vendar verjemem, da bodo v črno-bejlih oštarijah navijali za nas." 

medijski-termin-mure, trening, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Medijski termin Mure

"Dnevna forma bo tista, ki bo zelo vplivala na jutrišnjo tekmo, verjamem pa, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili končne zmage. Dejstvo je, da igramo proti zelo kvalitetni ekipi, vendar smo fizično dobro pripravljeni. Seveda se bomo v primeru igranja 120 minut prilagodili situaciji na sami tekmi," je pojasnil Šimundža in dodal, da je po krajši odsotnosti zaradi bolezni kandidat za igralski kader tudi Jon Šporn. 

medijski-termin-mure, trening, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Medijski termin Mure

nš-mura nk-aluminij-kidričevo polfinale-pokala-slovenije