vestnik

Po karanteni na prvi trening, Šturm pravi, da so naredili, kar so lahko

Vestnik.si, 15. 10. 2020
Aleš Cipot
Mestni stadion Fazanerija
Šport

Nogometaši Mure so se po desetdnevni karanteni ponovno zbrali na skupinskem treningu. Čakajo jih namreč priprave na tekmo z Aluminijem, ki jo bodo odigrali v nedeljo ob 19. uri na mestnem stadionu Fazanerija.

Skupinskih treningov se veselijo tako igralci kot strokovni štab. Kot je povedal strateg črno-belih Ante Šimundža, se veselijo začrtanih skupinskih treningov. "Dejstvo je, da mimo nekega protokola ne moreš iti. Smo pa bili v tem času delavni. Veseli dejstvo, da so fantje spet skupaj in da bomo lahko začeli s treningom."

medijski-termin-mure, trening, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Ante Šimundža, trener Mure

V času desetdnevne karantene so nogometaši Mure sicer trenirali individualno po programu kondicijskega trenerja. "Delali smo, kar smo lahko, je pa res, da so nekateri v stanovanjih, nekateri v hišah, tako da je to spet različno. Naredili smo, kar smo lahko," je pojasnil Klemen Šturm. 

mura, uvodni-trening, trening, nš-mura
Aleš Cipot
Klemen Šturm

Koliko se bo desetdnevna pavza zaradi karantene poznala pri igralcih s fizičnega vidika, je težko oceniti, Šimundža pa pravi, da so rezultati individualnih treningov zadovoljivi. "Dejstvo je, da so skupinski treningi povsem nekaj drugega, predvsem s taktičnega smisla in s principov, ki smo jih želeli nadgraditi ali osvežiti. To nam je izpadlo. Verjamem, da nam zaradi časa, ki so ga fantje doslej preživeli skupaj, to ne bo predstavljalo posebnih težav, moramo pa počakati tekmo in potem videti, kako in kaj," je še dodal Šimundža. Pričakuje sicer, da bo tekma z Aluminijem potekala zelo zavzeto, saj jim bo nasproti stala čvrsta in tekmovalna ekipa, hkrati pa verjame, da se bodo pripravili najboljše in da bodo lahko iskali pozitiven rezultat. 

mura, trening, nš-mura
Aleš Cipot
Trening Mure. Fotografija je simbolična.

nš-mura nk-aluminij-kidričevo trening