vestnik

Mura bo vsaj dve evropski tekmi igrala v Fazaneriji

Vestnik.si, 31. 5. 2021
Aleš Cipot
Mura je lani v Evropi prijetno presenetila, ko je izločila Aarhus kar s 3 : 0.
Šport

Znani so vsi možni nasprotniki Mure v 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. Najbolj pomembno je, da bodo črno-beli najmanj dve tekmi igrali doma.

Mura je uvrščena med nenosilce. Med nosilci oz. možnimi nasprotniki črno-belih je kar nekaj zahtevnih, nekaj pa tudi takih, s katerimi bi Sobočani morda imeli lažje delo v boju za napredovanje. Tole so nosilci, med katerimi bo eden nasprotnik Mure v 1. krogu kvalifikacij: 

Dinamo Zagreb (Hrvaška)  
Ludogorec (Bolgarija)  
Malmö (Švedska)  
CFR Cluj (Romunija)  
Legia Varšava (Poljska)  
Šerif Tiraspol (Moldavija)  
Ferencvaros (Madžarska)  
Škendija Tetovo (S, Makedonija)  
Slovan Bratislava (Slovaška)  
Dinamo Tbilisi (Gruzija)  
Žalgiris Vilna (Litva)  
Alashkert (Armenija)  
Flora Talin (Estonija)  
Budućnost Podgorica (Črna gora)  
Kairat (Kazahstan)  
Lincoln Red Imps (Gibraltar).

e44ef5965a8f6e203cce986912229c69
Aleš Cipot
Z Maccabijem iz Hajfe se Mura vsaj na začetku nove evropske poti še ne bo srečala.

Zanimivo je, da - kot piše osrednji slovenski športni časnik Ekipa - med nosilci ni Maccabija iz Hajfe, ki je "stari znanec" Mure, saj sta se moštvi v evropskem tekmovanju pomerili pred dvema letoma. Maccabi Hajfa je letos, tako kot Mura, osvojil naslov državnega prvaka, in med prvimi soboškemu klubu čestital na uspehu. A Maccabi je spet enako kot Mura tokrat uvrščen med nenosilce, kar je nekolikanj presenetljivo.

Jasno pa je, da bodo črno-beli vsaj dve evropski preizkušnji poleti odigrali v Fazaneriji. Tudi če izpadejo v 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov, bodo pot nadaljevali v 2. krogu konferenčne lige. Če bi pa napredovali v 2. krog kvalifikacij za Ligo prvakov in tam slučajno izgubili, bi še vedno bili uvrščeni v 3. krog konferenčne lige. In tudi tam poraz še ne bi pomenil konca evropske poti. Tako da se navijači Mure v letošnjem poletju lahko veselijo kar nekaj evropskih tekem.

Žreb bo 15. junija, prve tekme v 1. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov bodo 6. in 7. julija, povratne tekme pa 13. in 14. julija. 

mura, aarhus
Aleš Cipot
Mura : Aarhus

mura evropa kvalifikacije-za-ligo-prvakov žreb