vestnik

Mura gosti Celje. Bo to v Fazaneriji zadnja tekma brez gledalcev?

Vestnik, 16. 6. 2020
Aleš Cipot
Tekma med Muro in Celjem bo derbi tega kroga.
Šport

Soboška Mura bo ob 19. uri v Fazaneriji v 28. krogu 1. slovenske nogometne lige gostila ekipo Celja, ki napada sam vrh lestvice.

Po Murinem uspešnem vnovičnem startu po epidemiji koronavirusa prihaja zvečer v Mursko Soboto ena najbolj vročih ekip ta hip - Celje, ki lahko ob morebitni današnji zmagi skoči na vrh lestvice in prehiti Olimpijo. V letošnji sezoni sta se ekipi srečali trikrat, v 1. krogu takoj na uvodu sezone sta se razšli z neodločenim izidom (2 : 2), v 10. krogu so doma slavili Muraši (1 : 0), v 19. pa z enakim rezultatom Celje. 

Celjani poraza ne poznajo že od novembra, v njihovih vrstah sta tudi odlična strelca Prekmurec Mitja Lotrič in Hrvat Dario Vizinger. "Mi se moramo pripraviti najbolje, kar se lahko, tako kot na vsako tekmo. Dejstvo pa je, da nas čaka zahtevno in napeto srečanje. Zgoščen ritem tekem ne bi smel biti težava, saj lahko igralec v takem tempu odigra štiri do pet tekem optimalno," je že po sobotni tekmi s Taborom napovedal trener Ante Šimundža. 

celje, mura
Aleš Cipot
Tekma se bo pričela ob 19. uri.

Glavni sodnik današnjega srečanja bo Matej Jug, njegovi pomočniki pa Jure Praprotnik, Uroš Bensa in Nejc Kajtazović. 

Naj spomnimo, da je od ponedeljka dovoljeno zbiranje do 500 oseb tudi na športnih prireditvah, vendar bo večerna tekma v Murski Soboti še potekala pred praznimi tribunami. Morda pa naslednjič več ne bo tako. Mura je namreč na svojem Facebook profilu ob napovedi tekme zapisala: "Fazanerija (še zadnjič) sameva." Njihova naslednja domača tekma bo 28. junija, ko v Mursko Soboto prihaja Domžale. 

nš-mura nk-celje plts