vestnik

Mura kar s 5 : 1 premagala Vojvodino

Vestnik.si, 22. 1. 2021
Aleš Cipot
Luka Bobičanec je bil na tekmi strelec in asistent.
Šport

V prvi pripravljalni preizkušnji v Turčiji se je Mura pomerila z Vojvodino iz Novega Sada, ki je trenutno na tretjem mestu prve srbske lige.

Mura je slavila prepričljivo s 5 : 1 (2 : 1), predvsem po zaslugi odličnega drugega polčasa. 

Strelci: Bobičanec 10’, Maruško 33’, Klepač 46’, Đurak 67’, Maroša 88’; Bralić 30’.

Začetna postava Mure: Zalokar; Kous, Maruško, Gorenc, Kosi; Ouro, Horvat; Klepač, Bobičanec, Štrakl; K. Cipot.

Potek:

1 : 0 Bobičanec 10’


Mura je povedla v 10. minuti tekme. Po strelu Luke Bobičanca z roba kazenskega prostora po tleh se je žoga od vratnice odbila v drugo vratnico in nato za hrbet vratarja Nikole Simića v mrežo.

1 : 1 Bralić 30’
Vojvodina je prišla do izenačenja po kotu. Po podaljšani žogi je na drugi vratnici žogo v mrežo iz bližine pospravil Slavko Bralić.

2 : 1 Maruško 33’
Črno-beli so hitro spet vodili. Po podaji Vita Štrakla po tleh z desne strani je sam pred vrati ostal Matic Maruško in mirno premagal vratarja Vojvodine.

3 : 1 Klepač 46’
Zadetek že v prvi minuti nadaljevanja. Močan strel Bobičanca povsem z leve strani je Simić odbil, žogo pa je v gol zabil Mihael Klepač.

Nato menjava kompletne zasedbe Mure. Od 60. minute naprej igrajo: Gyergyek; Karničnik, Travner, Lovrić, Pucko; Kouter, Antolin; Đurak, T. Cipot, Filipović; Maroša.

4 : 1  Đurak 67’


Zasedba, ki je vstopila v igro, je povsem zagospodarila na igrišču in kmalu je padel še četrti zadetek za Muro. Po prodoru skozi sredino je s prefinjenim strelom z desnico zadel David Đurak.

5 : 1 Maroša 88’
Sijajen peti zadetek. Iz prostega strela je Mura izigrala obrambo Vojvodine. Filipović je namesto strela podal do Koutra, ki je stekel na levo stran in podal pred vrata ter tam na drugi vratnici našel Marošo, ki je iz bližine žogo samo potisnil v mrežo. 

FB/Nogometna šola Mura
"Muraši" so se pomerili z nogometaši iz Vojvodine.
pripravljalna-tekma turčija mura vojvodina 5-:-1