vestnik

Mura: Kdo bodo nasprotniki na pripravljalnih tekmah?

Tomo Köleš, 3. 1. 2019
Loris Cipot
Šport

Nogometašem Mure bo kmalu minil mesec dni počitka. Najprej bo na vrsti uvodna večerja, potem pa že prvi trening.

Le še dan loči nogometaše Mure do začetka rednih nogometnih aktivnosti. Članska ekipa se bo po slabem mesecu premora danes zbrala na uvodni večerji. Sami sicer vemo kje, ampak lokacije raje ne bomo izdali, tako da bodo imeli fantje še malo miru. Tako ali tako pa večerje ne bodo imeli v Murski Soboti. Kajti že v soboto, 5. januarja, bodo črno-beli začeli z rednim treningom.


fc70cf91f0dc8759e493a4e55b534ed0
Aleš Cipot/fotolens.si
Po treningih v Fazaneriji bodo opravili še del priprav v Turčiji.


Skupno bo Mura v pripravljalnem obdobju odigrala 10 preizkusnih tekem. Del priprav bodo črno-beli med 3. in 15. februarjem opravili v turškem mestu Side. "Kadrovske spremembe bomo objavljali sproti, ko bodo prestopi uradno dokončani," pravijo v vodstvu kluba. Kar pomeni, da bomo v Fazaneriji v kratkem prav gotovo videli kakšen nov obraz.

Kdo pa bodo Murini nasprotniki v pripravljalnem obdobju?

Že v torek naslednji teden (15. januarja) bodo odigrali prvo tekmo z drugoligašem iz Beltincev. Sobota, 19. januar, je rezervirana za obračun z Međimurjem iz Čakovca, gre za hrvaškega drugoligaša. Nasprotnika za naslednji dve pripravljalni tekmi še nista znana, sporočajo iz kluba, bodo pa 30. januarja igrali proti ptujski Dravi. Kot že omenjeno, bo sledila selitev v Turčijo, kjer bodo odigrani štirje dovoboji. V sredo, 6. januarja, bo na sporedu obračun proti ukrajinskemu prvoligašu Chornomoretsu iz Odesse. Naslednji dan bodo igrali proti vodilnemu poljskemu drugoligašu Rakow Czestochowa. 11. februarja se bodo Muraši pomerili z moldavskim Sheriffom iz Tiraspola, kdo bo njihov nasprotnik 14. februarja pa še ni znano. Bodo pa črno-beli po povratku v Slovenijo, v torek, 19. februarja, odigrali še prijateljsko tekmo proti Dobrovcem.
Aleš Cipot/fotolens.si
Nogometaši Mure začenjajo v soboto s prvimi treningi.
nogomet mura priprave trening 2019