vestnik

Mura odnesla še drugega trenerja

Vestnik.si, 22. 12. 2020
Aleš Cipot
Dušan Kosič ni več trener Celja.
Šport

Po porazu z Muro (1 : 3) v zadnjem jesenskem krogu prve lige je odstopil trener Celjanov Dušan Kosič. Soboški klub pa je ob tem poskrbel še za pravo redkost v sodobnem nogometu.

Tako to gre. Še v minuli sezoni je bil Dušan Kosič državni prvak s Celjani, po porazu z Muro pa se je s klubom dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe. Skupaj z glavnim trenerjem se poslavljata tudi pomočnik trenerja Jasmin Jerič in trener vratarjev Amel MujčinovićCelje je po prvem delu prvenstva šele na sedmem mestu s 23 točkami (Mura jih ima deset več), vendar pa za zdaj ni v nevarnosti, da bi se moralo boriti za obstanek. Kosič je bil trener Celja od septembra 2017, Mura pa je bila zanj eden od najbolj neugodnih nasprotnikov. Razen nekaj dobrih izidov (domači zmagi z 1 : 0, zmaga v Fazaneriji z 1 : 0 in remi 0 : 0) je zabeležil veliko neugodnih izidov v srečanjih s črno-belimi. V tej sezoni je Mura že dvakrat slavila v Celju (0 : 2 in 1 : 3), v prvi sezoni, odkar je znova prišla v prvo ligo, pa je zagrenila življenje Celjanom v takratnem zadnjem krogu, ko je v neposrednem dvoboju z remijem 1 : 1 Celju preprečila uvrstitev v Evropo, ki pa jo je sama dosegla. Dušan Kosič je v tem prvenstvu že drugi strateg, ki je odstopil po porazu z Muro. Prvi je bil zdaj že nekdanji trener Aluminija Slobodan Grubor.

celje, mura
Aleš Cipot
Slovenska Mura.

Mura pa je na tokratni tekmi s Celjem poskrbela za pravo redkost: celotni kader dvajsetih igralcev so sestavljali sami Slovenci, od tega jih je bilo kar štirinajst vzgojenih v Murini nogometni šoli. Šest jih je bilo celo v prvi postavi: Matic Maruško, Nino Kouter, Žiga Kous, Tomi Horvat, Klemen Pucko in Amadej Maroša. Tudi na klopi za rezervne igralce so bili sami Pomurci, ob njih pa še Jure Travner. Mura se torej ob dolgoročno stabilnem trenerskem štabu lahko pohvali še z množično vzgojo domačih prvoligaških igralcev.

celje, mura
Aleš Cipot
Trenerski štab Mure: Ante Šimundža, Damjan Ošlaj in drugi.

dušan-kosič odpoved celje mura