vestnik

(FOTO) Mura je v Kopru ubranila prvo mesto

Vestnik.si, 27. 9. 2020
Aleš Cipot
Koper : Mura
Šport

V 5. krogu prve slovenske lige sta se na Obali v nedeljo pomerila doslej solidni Koper in vodilna Mura.

Začetna postava Kopra: Vargić, Palčič, Cerovec, Žužek, Mišić, Dodlek, Pejić, Vošnjak, Balta, Vršič kap., Mulahusejnović. Trener: Miran Srebrnič. 

Začetna postava Mure: Obradović, Šturm, Gorenc, Karničnik, Kous, Kozar kap., Horvat, Kouter, Bobičanec, Filipović, Žižek. Trener: Ante Šimundža.

Srečanje, ki ga spremljajo imetniki sezonskih vstopnic, navijači Kopra pa tudi navijaška skupina Black Gringos, sodi Dragoslav Perić iz Kranja. 

1: Začetek tekme.

1: GOOOL 0 : 1 Kevin Žižek! Kakšen začetek Mure. Podaja Kousa z desne strani, Žižek pa iz obrata z volejem zadeva "čošak" koprskih vrat. Še Ante Šimundža je zaploskal izredni akciji.

11: Spet lepa podaja Kousa v sredino, povratno žogo je odigral Horvat, po strelu Bobičanca pa Žižek ni uspel preusmeriti okroglega usnja v mrežo. 

13: Sreča za Muro: Vršič je pobegnil Gorencu in po diagonalnem strelu po tleh zadel vratnico, od katere se je žoga pred golovo črto odbila nazaj v polje.

14: Po hudem trčenju z glavama je obležal Šturm, ki so ga odpeljali z igrišča, vendar je pri zavesti. 

19: Rumeni karton za Mulahusejnovića zaradi prekrška nad Kousom. 

20: Spet je bil nevaren Vršič, ki je po driblingu prišel do strela, le-tega pa je Obradović z veliko napora ubranil.

23: Šturm se je vrnil z obvezano glavo. 

34: Že prva menjava pri Kopru: Stevanović namesto Vošnjaka.

34: Po podaji Mulahusejnovića je bil malce prekratek pri strelu z glavo Vršič, ki je zahteval enajstmetrovko, češ da ga je Šturm odrinil.

35: GOOOL 0 : 2 Nino Kouter! Streljal je Bobičanec, Vargić je žogo odbil do Filipovića, ki je poskušal iz bližine s kolenom, še nkrat je odbil Vargić, a pritekel je Kouter in zabil žogo v mrežo. 

45 + 2: Konec prvega polčasa.

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

Mura, ki ničesar ni prepustila naključju, saj igra v trenutno najmočnejši postavi, zasluženo vodi, imela pa je tudi malce športne sreče, saj je Vršič zadel samo vratnico. Če malo karikiramo, je Pomurec Dare Vršič pravzaprav edini, ki pri Kopru igra proti Muri. "Imeli smo nekaj priložnosti, ampak Mura je odlična ekipa. Super igra, mi pa bomo vseeno v drugem delu skušali izid spreobrniti," je po prvem delu dejal Vršič. "Gotovo nam je pomagalo, da smo hitro dali zadetek. Takoj je bilo lažje igrati in imamo lepo vodstvo z 2 : 0. Ampak treba bo zdržati še do konca," pa je povedal Kevin Žižek. 

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

46: Začetek drugega polčasa ob vse bolj močnem dežju. 

47: GOOOOL 0 : 3 Andrija Filipović! Črno-beli stroj melje naprej. V tej akciji je sodelovala polovica ekipe. Šturm je podal do Koutra, ta je s kratko podajo našel Horvata, slednji je podal do Žižka, ki je v padcu zadel vratnico, odbito žogo pa je Filipović spravil v krajši kot. 

57: GOL 1 : 3 Nardin Mulahusejnović. Lepa akcija Kopra. Stevanović se je izvrstno odkril na desni strani, pobegnil v kazenski prostor in podal v sredino, kjer je iz bližine zadel Mulahusejnović. To je prvi zadetek, ki ga je Mura dobila v tem prvenstvu.

60: Streljal je Lovre Čirjak, ki je vstopil v drugem polčasu, vendar točno v naročje Obradoviću.

64: Po podaji Karničnika in strelu Filipovića je žoga oplazila zgornji del prečnika.

65: Bobičanec po prostem strelu za malenkost mimo vrat.

67: Še en dober prosti strel Bobičanca, Vargić pa odbija v kot.

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

69: Nevaren strel Stevanovića z desne strani, Obradović odbija v kot.

70: Menjava pri Kopru: Guberac namesto Balte.

72: Menjava tudi pri Muri: Marič namesto Filipovića. 

78: Strel Bobičanca, Vargić odbija.

82: Sporna situacija: žoga je v kazenskem prostoru Mure pristala na Karničnikovi roki, sodnik pa ni dosodil ničesar. Zavoljo ugovarjanja je rumeni karton pokazal Srebrničevemu pomočniku Martinu Preglju.

85: Menjava pri Muri: Kai Cipot namesto Žižka.

90: Dvojna menjava pri Muri: Maroša in Štrakl namesto Koutra in Bobičanca.

90: Tri minute dodatka.

92: Po podaji Maroše strelja Štrakl, Vargić odbija z nogo.

93: Še en rumeni karton za klop Kopra.

94: Konec tekme. Suverena in povsem zaslužena zmaga Mure, ki tudi po prejetem zadetku nikoli ni izgubila nadzora nad tekmo in si je nanizala še nekaj lepih priložnosti.

"Nam je šlo danes vse narobe, že od prvega zadetka. Mura je bila boljša, vendar ne toliko, kot kaže izid," je po tekmi dejal Miran Srebrnič. "Nisem razmišljal o tem, da je ta zmaga darilo za moj jutrišnji rojstni dan, ampak glede na prikazano smo popolnoma zasluženo slavili," pa je povedal Ante Šimundža.

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

In za konec morda še zanimivost: PSV, ki je prikazal odlično igro proti Muri, je danes v 3. krogu nizozemskega prvenstva pri Heraclesu odigral 1 : 1. Povedli so domačini v prvem delu, v drugem delu pa je za PSV izenačil Philipp Max, oba gola sta padla iz enajstmetrovke.

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

koper, mura
Aleš Cipot
Koper : Mura

plts koper mura 5.-krog