vestnik

Na tem slovenskem stadionu bomo dobili pokalna zmagovalca

Vestnik.si, 25. 2. 2023
Pixabay
Fotografija je simbolična.
Šport

Na Brdu pri Kranju je bila 31. seja izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije, na njej je padla odločitev, kateri stadion bo gostil pokalno finalno tekmo.

Izvršni odbor je sprejel odločitev, da bo finale pokala v moški in ženski konkurenci tudi letos v Celju na stadionu Z'dežele. "Celjski stadion je finalni tekmi gostil že lani, ko so v moškem finalu slavili nogometaši Kopra, v ženskem pa Olimpije, tekma pa je bila prvič v zgodovini slovenskega nogometa organizirana na trajnostne način, zaradi česar je bila NZS nominirana za nagrado Edie," so pojasnili. Finalni dan bo na sporedu v soboto, 6. maja. 



V konkurenci za pokalni naslov v ženski konkurenci so še nogometašinje ŽNK Mura Nona, ob njih so v polfinale uvrščene še ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija. 

Pri moških so pari četrtfinala naslednji: Primorje - Zavrč, Celje - Bosch Bračič Videm, Koper - Domžale (vse 7. marca), Tabor Sežana - Rogaška, Rudar - Maribor, Aluminij - Fužinar, Nafta 1903 - Olimpija (vse 8. marca), Ketty Emmi&impol Bistrica - Bravo (9. marca). 

pokalno-tekmovanje celje stadion nzs