vestnik

Nafta remizirala, Beltinčani prepričljivo ugnali ZTE II

Vestnik.si, 26. 1. 2022
Kaposvari Rakoczi FC Facebook
Nermin Haljeta je bil strelec za Nafto.
Šport

Nogometaši Nafte so se v svoji tretji pripravljalni tekmi na stadionu v Kaposvaru pomerili z ekipo Kaposvari Rakoczi FC, ki igra v drugi madžarski ligi, Beltinčani pa so gostili ZTE II.

Postava Nafte v prvem polčasu: Cotman, Kumer, Zana, Živko, Novinič, Drk, Turk, Haljeta, Szökrönyös, Stare, Vinko kap. Trener: Gabor Boer.

Po prvem delu je bilo 1 : 1, strelec za Nafto je bil Nermin Haljeta, 1 : 1 pa je tudi ostalo vse do konca tekme.

kaposvar, nafta-1903, 1-:-1, pripravljalna-tekma
Kaposvari Rakoczi FC Facebook
Kaposvari Rakoczi FC - Nafta 1903 1 : 1.

Beltinčani pa so v svoji drugi pripravljalni tekmi gostili drugo ekipo ZTE iz Zalaegerszega na igrišču z umetno travo v Beltincih. Postava Beltincev Klime Tratnjek je bila v prvem polčasu naslednja: Zver, Rantaša, Zeljković, Žaler, Sočič, Raduha kap., Maučec, Mörec, Pihler, Cener, Grobelnik. V nadaljevanju so nastopili še: Šaruga, Hartman, Vinokorov, Debelak, Kranjec, Marič in Emruli. Trener: Damjan Gajser.

Beltinčani so povedli z 1 : 0 v 36. minuti, ko je po podaji Vita Mörca z desne strani zadel Gal Grobelnik, ki je bil uspešen tudi že na prvi tekmi v Čakovcu. To je bil tudi izid prvega dela. 

V drugem polčasu so bili "žuti" še boljši in dvakrat zadeli, najprej Luka Pihler v 60. minuti, v 67. minuti pa še Evgeniy Vinokorov po strelu z glavo, tako da so na koncu Prekmurci slavili prepričljivo s 3 : 0. 

trening, beltinci
Aleš Cipot
Beltinčani so suvereno s 3 : 0 odpravili drugo ekipo ZTE.

pripravljalna-tekma kaposvar nafta-1903