vestnik

Nafta prvi finalist pokala MNZ Lendava

Vestnik.si, 30. 7. 2020
Jure Zauneker
NK Hotiza NK Nafta 1903
Šport

Lendavska Nafta je na dobri poti, da ubrani naslov prvaka MNZ Lendava, saj je v polfinalu v vlogi gostitelja v Hotizi premagala domačo ekipo NK Hotiza s 4 : 0 (3 : 0).

Srečanje je sodil prvoligaški sodnik Bojan Mertik iz Odranec, ki ni pokazal nobenega rumenega kartona, tekma pa je bila uradno brez gledalcev, čeprav se je na tribuni zbralo nekaj ljudi, še več pa jih je bilo na zunanji strani ograje igrišča. 

hotiza, nogomet, nk-hoziza, nk-nafta-1903
Jure Zauneker
NK Hotiza NK Nafta 1903

Nafta je povedla že v 6. minuti, ko je obramba Hotize obstala, misleč da je žoga že v golavtu, Vedran Vinko pa jo je poslal v sredino, od koder jo je v mrežo pospravil Lucian Pozsgai - 1 : 0. Vinko je bil strelec drugega zadetka za Lendavčane v 15. minuti po lepi, hitri in kombinatorni akciji, ki sta jo začela Gergö Bolla in Jaka Bizjak. Slednji je poslal uporabno žogo v prazen prostor, kamor je stekel kapetan lendavske ekipe, preigral vratarja in poslal žogo v mrežo - 2 : 0.

hotiza, nogomet, nk-hoziza, nk-nafta-1903
Jure Zauneker
NK Hotiza NK Nafta 1903

V 43. minuti je zadel Bizjak po idealni dvojni podaji z Adamom Zagorcem, na koncu pa je lendavski napadalec zabil žogo pod prečnik - 3 : 0. 

V drugem polčasu je trener Nafte Dejan Dončić spočil nekatere od glavnih akterjev in dal priložnost mlajšim. Tako je lendavska ekipa dosegla samo še en gol, in to v 71. minuti, ko je po prodoru in podaji Zagorca po strelu z glavo iz bližine zadel Daniel Fekete - 4 : 0. 

hotiza, nogomet, nk-hoziza, nk-nafta-1903
Jure Zauneker
NK Hotiza NK Nafta 1903

Oslabljena Hotiza, pri kateri je manjkalo več standardnih igralcev prve postave, je tako doživela čisto zmeren poraz, nekajkrat pa si je tudi zaslužila aplavz domačih gledalcev. Najbolj nevaren pri Hotizi je bil Mario Kustec v 26. minuti s prostega strela s 30 metrov, ko je njegov projektil zadel stičišče prečnika in vratnice. Prvo ime tekme pa je bil vsekakor vratar Hotize Leon Tibaut, ki je kljub svoji korpulentnosti s številnimi hitrimi iztekanji iz vrat in obrambami preprečil, da bi še več žog končalo v mreži njegove ekipe. Pri vseh štirih zadetkih ni mogel storiti ničesar, saj ga je obramba pustila povsem na cedilu. Duhovit pripetljaj, ki je v smeh spravil gledalce, pa se je zgodil v 66. minuti, ko je ob avt liniji na vstop čakal rezervist Damir Smej, eden od igralcev Hotize, ki je krenila v napad, pa mu je podal žogo, saj je mislil, da Smej stoji že na igrišču.

hotiza, nogomet, nk-hoziza, nk-nafta-1903
Jure Zauneker
NK Hotiza NK Nafta 1903

Pri Nafti je prečnik zadel tudi Dominik Drk v 48. minuti, ko je skušal podati z desne strani, že v 11. minuti pa se je huje poškodoval Mihael Rebernik, ki je moral zato v 14. minuti zapustiti igro.

hotiza, nogomet, nk-hoziza, nk-nafta-1903
Jure Zauneker
NK Hotiza NK Nafta 1903

Druga polfinalna tekma pokala MNZ Lendava bo v soboto ob 17.30 v Veliki Polani, ko se bosta udarila Polana in Odranci, tam pa je pričakovati bolj izenačen dvoboj.

Nafta 1903 - Hotiza 4 : 0 (3 : 0)

Športni park Hotiza, sodnik: Bojan Mertik (Odranci).

Strelci: 1 : 0 Pozsgai (6), 2 : 0 Vinko (15), 3 : 0 Bizjak (43), 4 : 0 Fekete (71).

Nafta 1903: Galoši, T. Pirtovšek, Paku (Drk, 46), R. Pirtovšek, Rebernik (Šupljika, 14), Zagorec, Pozsgai, Bolla, Vinko kap. (Pavšič, 56), Novinič (Magdič, 46), Bizjak (Fekete, 46).

Hotiza: Tibaut, Ftičar, Horvat kap., Cof, Farkaš, Magyar, Šimonka, Ritlop, Kovač (Smej, 66), Kustec, Čurin. 

pokal-mnz-lendava polfinale nafta hotiza 4-:-0