vestnik

Nafta trikrat zaostajala, a le iztržila točko

Vestnik.si, 27. 8. 2022
Jure Zauneker
Nermin Haljeta je bil junak Nafte v Rogaški Slatini z dvema zadetkoma.
Šport

V uvodni tekmi 5. kroga 2. SNL sta se Rogaška in Nafta v Rogaški Slatini razšli z neodločenim izidom 3 : 3 (2 : 1). Lendavčani so kar trikrat zaostajali, a v sodnikovem dodatku z golom Haljete zasluženo prišli do točke.

Rogaška - Nafta 1903 3 : 3 (2 : 1)

Športni center Rogaška Slatina, 250 gledalcev, sodnik: Denis Šabanagić (Ljubljana).

Strelci: 1 : 0 Gradišar (19), 1 : 1 Haljeta (38), 2 : 1 Musulin (43), 2 : 2 Igrec (74), 3 : 2 Musulin (86), 3 : 3 Haljeta (92). 

Rumeni kartoni: Baždarić; Kumer, Dinnyes, Papp, Oštrek.

Rogaška: Baždarić, Rantuša Lampreht, Moreira, Gradišar (Anković, 46), Pavlović, Hegedus (Neskić, 33), Dolovski (Kantužar, 46), Matošević kap., Musulin (Mihalić, 88), Majcenić, Tomašković. Trener: Oskar Drobne. 

Nafta 1903: Kiss, Kumer (Gergö, 46), Urh, Papp (Drk, 62), Florjanc, Sulejmanović (Dinnyes, 46), Čavara (Igrec, 62), Szabo, Oštrek kap., Brkić (Stare, 62), Haljeta. Trener: Gabor Boer.  

Najpomembnejši trenutki srečanja:

19: GOL 1 : 0 Nejc Gradišar! Nafta je izgubila žogo na polovici domačinov, po dolgi podaji Charlesa Moreire pa je obrambi gostov pobegnil Nejc Gradišar in streljal z desnico precej z leve strani, Žan Kumer pa ni uspel preprečiti žogi pot v mrežo, saj se je od njegove glave odbila pod prečnik. 

21: Po podaji Žana Florjanca z desne strani je z glavo nevarno streljal Nermin Haljeta, vratar Vice Baždarić pa je žogo odbil le do Dragana Brkića, ki je močno sprožil, Baždarić pa je še enkrat odbil žogo, tokrat v kot. 

38: GOL 1 : 1 Nermin Haljeta! Podoben zadetek, kot so ga dosegli gostitelji. Bence Szabo je na levi strani prestregel žogo in jo takoj poslal do Haljete, ki je pobegnil obrambi in z diagonalnim strelom po tleh premagal Baždarića. 

43: GOL 2 : 1 Marko Musulin! Napaka igralcev Nafte na levi strani, Szabo ni uspel priti do žoge, ki so jo prestregli domači in kar s štirimi nogometaši krenili v napad, ki ga je z natančnim strelom po tleh sklenil Musulin. 

74: Odličen strel Marka Josipa Čavare iz ogromne razdalje, Baždarić pa je moral s parado izbiti žogo izpod prečnika v kot.

74: GOL 2 : 2 Stjepan Igrec! Po kotu Stjepana Oštreka je žoga v veliki gneči prišla na desno stran do Igreca, ki jo je iz bližine pospravil v mrežo in dosegel zasluženo izenačenje. 

82: Odličen strel Szaba iz obrata z levico, žoga pa je švignila mimo desnega stičišča prečnika in vratnice. 

86: GOL 3 : 2 Marko Musulin! Nafta je na hitro izgubila žogo v napadu, po dolgi podaji na desno stran pa so domačini izvedli lepo hitro kratko kombinacijo, po kateri se je pred vrati znašel Musulin in z natančnim strelom iz bližine dosegel svoj drugi zadetek.

92: GOL 3 : 3 Nermin Haljeta! Potem ko gostitelji niso počeli ničesar drugega kot samo zavlačevali, so jih gostje za to kaznovali po dolgem napadu, po katerem je v veliki gneči v kazenskem prostoru z leve strani z desnico streljal Haljeta, žoga pa se je od enega od branilcev odbila v mrežo. 

Sklep: Rogaška je prvič v tej sezoni na svoji tekmi dosegla več kot en gol, k temu pa so ji pomagale velike napake v obrambnih vrstah Nafte. Lendavčani so bili spet boljši v napadu, poskušali so voditi igro in so sprožili več nevarnih strelov, na koncu pa vendarle zasluženo prišli do remija. 

Nafta (11 točk) je sedaj prvo mesto prepustila Aluminiju in Krki (po 13 točk), ki sta oba z 1 : 0 premagala Brinje oz. Bistrico, Lendavčane pa s tretjega mesta lahko izrinejo še Bilje (9 točk), če doma premagajo dekanski Jadran. Ampak v naslednjem krogu Nafta spet igra doma, in to derbi z Aluminijem. 

2.-snl rogaška nafta-1903 3-:-3