vestnik

(VIDEO) Nogometni ples se nadaljuje v Kidričevem, Muraši nestrpno pričakujejo prvo tekmo

Vestnik, 5. 6. 2020
Aleš Cipot
Aluminij je v letošnji sezoni Muro dvakrat premagal.
Šport

Z večernim srečanjem med Aluminijem in Muro se bo nadaljevalo državno prvenstvo v 1. slovenski nogometni ligi. Ker so od zadnjih tekem minili skoraj trije meseci, soboški strateg meni, da bo prva tekma velika neznanka.

Ante Šimundža napoveduje težko gostovanje v Kidričevem in Aluminij ocenjuje kot čvrsto ekipo, ki ima kvaliteto, željo in ambicijo. Zaveda se, da je daljši premor vplival na vse klube v prvenstvu, tako da bodo prve tekme precejšnje neznanke. Obenem izpostavlja, da si Mura želi tekmovati in treninge izraziti v tekmah: "Vznemirjenje je zelo pozitivno in komaj čakamo, da se začne." Trener pravi, da trije tedni skupinskih treningov niso dovolj za pripravo po tem premoru, vendar dodaja, da so nogometaši opravili dobro individualno delo v času epidemije. Občutek glede priprav ima dober, kakšno je dejansko stanje, pa bo znano zvečer. 

Tudi Matic Maruško izpostavlja, da so vsi v klubu že zelo nestrpni in v pričakovanju te prve tekme. "Veselimo se nadaljevanja prvenstva in verjamem, da smo se dobro pripravili," tako Murin branilec, ki še dodaja, da se ekipa pripravlja na vsako tekmo posebej in vsako srečanje je tudi nova priložnost za dober rezultat. 

Tekma pred praznimi tribunami se bo pričela ob 19. uri, glavni sodnik pa bo Damir Skomina. 

V tej sezoni sta se ekipi srečali dvakrat. V 8. krogu je bil rezultat v Kidričevem 2 - 0, v 17. v Fazaneriji pa 2 - 4. 

a4f57beab7c0542b837142ef1e42c40c
Loris Cipot
Aluminij je v letošnji sezoni Muro dvakrat premagal.

Iz soboškega kluba so tudi sporočili, da so navijači kupili že čez 5800 ljubiteljskih vstopnic za tekmo med Muro in Taborjem, ki bo 13. junija, vendar brez navzočnosti navijačev. Kot smo že poročali, je v Pomurju vzpostavljenih "50 čarno-bejlih oštarij", v katerih bodo lahko privrženci na terasah spremljali Murine tekme, Black Gringosi pa so k nakupu vabili tudi v sklopu akcije "Küpi karto". 

kupi-karto, mura, küpi-karto
Aleš Cipot
Küpi karto

nš-mura 1.-snl nadaljevanje-prvenstva