vestnik

Od ponedeljka dalje lahko končno začnejo tudi Beltinčani

Vestnik.si, 12. 2. 2021
Jure Zauneker
Beltinski nogometaši bodo lahko s ponedeljkom začeli s treningi.
Šport

Vlada Republike Slovenije je sprejela spremembe pri Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti za športnike in izvajanje športnih tekmovanj. Po spremembah se lahko s ponedeljkom k treningom vrnejo nogometaši 2. SNL in 1. SML.

Med ekipnimi športi so ob sproščanju ukrepov sedaj dovoljeni treningi in tekmovanja na najvišjem državnem nivoju, kamor spada 1. slovenska liga, 2. slovenska liga in 1. mladinska liga. Prav tako so dovoljeni treningi vseh registriranih igralcev v kategoriji mladincev in kadetov.
Od ponedeljka bo dovoljena tudi brezkontaktna športna vadba individualno oziroma v skupini do 10 športnikov ob neprekinjenem ohranjanju vsaj dveh metrov medosebne razdalje na prostem in v zaprtih prostorih.
Nogometna zveza Slovenije bo v naslednjih dneh sporočila več podrobnosti o nadaljevanju tekmovanj, na katera se nanaša novo sproščanje ukrepov.
Vse skupaj pomeni, da bodo od ponedeljka dalje s treningi lahko začeli tudi beltinski nogometaši, ki doslej tega niso smeli početi, ker delujejo na povsem amaterski bazi. Za razliko od Nafte, ki deluje na profesionalni bazi, zato je lahko doslej že trenirala in igrala pripravljalne tekme. Mimogrede, Lendavčani bi morali ob koncu tedna odigrati preizkušnjo s Poletom iz Svetega Martina na Muri, a so tekmo zaradi prenizkih temperatur in zamrznjenega igrišča preložili. 

lendava, nogomet-2-liga, nk-nafta, dekani
Jure Zauneker
Nafto v nadaljevanju prvenstva najprej čaka gostovanje pri Triglavu.

Oba prekmurska predstavnika slovenske druge lige v nadaljevanju prvenstva (13. krog) čakata gostovanji. Beltinčani bodo gostovali pri dekanskem Jadranu, Nafta pa pri kranjskem Triglavu (21. februarja). Ne gre pa pozabiti, da morajo Lendavčani odigrati še domačo preloženo tekmo 12. kroga z velenjskim Rudarjem ter pokalno tekmo z ravenskim Fužinarjem, Beltinčani pa še pokalno tekmo doma z Domžalami. Obe pokalni tekmi bosta na sporedu 3. marca. V prvenstvu je Nafta trenutno na petem, Beltinčani pa na desetem mestu.

beltinci, nogomet-nk-beltinci, nk-roltek-dob
Jure Zauneker
Beltinčani se bodo v nadaljevanju prvenstva najprej na gostovanju pomerili z Jadranom iz Dekanov.

odlok treningi nzs beltinci-klima-tratnjek