vestnik

Odstopi v najuspešnejšem ženskem nogometnem kolektivu v državi se kar vrstijo

Miha Šoštarič, 8. 4. 2022
Niko Časar
Branko Gros je bil predsednik ŽNK Nona Pomurje Beltinci od leta 2017, pred dnevi je odstopil. Vendar ni bil edini.
Šport

Naloge predsednika bo do volilne skupščine opravljal podpredsednik Simon Jakšič.

Že pred dnevi smo poročali o pretresih v Ženskem nogometnem klubu (ŽNK) Nona Pomurje Beltinci, ko sta odstopila predsednik Branko Gros in trener članske ekipe Marjan Rajbar. Po informacijah, ki smo jih sedaj pridobili, sta odstopila tudi vodja mladinske šole Simon Štrakl in eden od dveh podpredsednikov Ciril Horvat. Naloge predsednika bo do volilne skupščine opravljal podpredsednik Simon Jakšič, namesto Rajbarja pa je nogometašinje na nedeljski tekmi v Ajdovščini že vodil Zlatko Gabor. Njegova nadaljnja usoda bo znana po sestanku izvršnega odbora.

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-olimpija-ljubljana, ženski-nogomet, žnk
Aleš Cipot
Gros in Rajbar sta odstopila po tekmi z ljubljansko Olimpijo.

»V javnosti ne želimo polemizirati o dogodkih v klubu. Dosedanji predsednik je korektno predal svoje posle. Še v tem tednu se bomo sestali člani izvršnega odbora in se dogovorili, kako naprej. Ta mesec načrtujemo tudi volilno skupščino, kjer bomo dobili novo vodstvo,« je v ponedeljek pozno popoldne dejal Jakšič, ki je podpredsedniški položaj zasedel na skupščini novembra lani, ko so Grosu potrdili nov štiriletni mandat. Jakšič tudi ni hotel govoriti o morebitnih drugih pretresih v klubu, se je pa na uradnem klubskem facebook profilu v ponedeljek zvečer pojavila objava, da bodo na seji izvršnega odbora kluba govorili tudi o finančni sanaciji, s čimer so potrdili, da ima klub finančne težave. Govori se, da so bili apetiti preveliki, po hitrem izpadu iz evropskega tekmovanja naj bi nastala prevelika luknja v proračunu kluba. Podrobnosti bodo znane na izredni skupščini.



Tako Gros kot tudi Rajbar sta za Vestnik povedala, da sta odstopila »zaradi osebnih razlogov, ki niso od včeraj«.

Glede na to, da sta se poslovila tudi Štrakl in Horvat, je več kot očitno, da sta znotraj kluba delovali dve struji. Gros je bil leta 2017 prvič izvoljen za predsednika tega izredno uspešnega ženskega kolektiva. Novembra, ko so ga ponovno izvolili za predsednika, se je ekipi po nekajletni odsotnosti ponovno pridružil Štefan Kozic in zasedel mesto športnega direktorja, a je, kot je športni javnosti malo znano, pred časom zapustil ta položaj.

žnk-nona-pomurje-beltinci odstopi finančne-težave branko-gros