vestnik

Srebro za Slovenijo, Srbi so bili previsoka ovira

Vestnik, 29. 9. 2019
FB Odbojkarska zveza Slovenije
Slovenski navijači bodo tudi v Parizu pripravili domače vzdušje.
Šport

Pariška dvorana Bercy je bila prizorišče finalnega obračuna evropskega prvenstva v odbojki. Nasproti Sloveniji je stala reprezentanca Srbije.

V francosko prestolnico se je odpravilo veliko slovenskih navijačev, ki so se opoldne zbrali na trgu Trocadero v bližini Eifflovega stolpa. Odbojkarski privrženci so bili že takrat dobro razpoloženi in so tudi zapeli Zdravljico. 

Tudi v dvorani so ustvarili odlično vzdušje, na katerega so se slovenski odbojkarji v Stožicah navadili na preteklih tekmah. Naj spomnimo, da reprezentanco Srbije vodi nekdanji slovenski selektor Slobodan Kovač. Obenem pa je finale med tema ekipama tudi ponovitev finala evropskega prvenstva v košarki, ki je bilo 17. septembra 2017, zlate medalje pa smo se veselili prav Slovenci. Reprezentanti bodo s kolajnami na letališču Jožeta Pučnika pristali okrog enih ponoči. 

Prvi niz so Slovenci dobili s 25:19. Drugi je pripadel Srbom, izid je bil 25:16. Po tretjem nizu so v vodstvu Srbi, niz so dobili s 25:18. Zadnji, četrti niz se je končal s 25:20. 

ep-v-odbojki pariz slovenija-srbija navijači