vestnik

(FOTO) Panvita Pomgrad ugnala Salonit Anhovo

Vestnik.si, 13. 3. 2022
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo
Šport

V 21. krogu 1. A državne odbojkarske lige za moške je Panvita Pomgrad v Športni dvorani I Murska Sobota ugnala Salonit Anhovo s 3 : 0 in tako osvojila četrto zaporedno zmago v sezoni.

Panvita Pomgrad: Vinkovič 7, McConnell 16, Drvarič 3, Radović 8, Rojnik 13, Lakner, Bedrač 3, Novak, U.Hafner, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

Salonit Anhovo: Boharev 7, Stojanovič, Jereb, Filiputti, Karnel 1, Lazar, Kavčič 3, Maretič, Radosavljević 6, Vrtovec 19, Ristič 15, Šarić in Okroglič (oba libero). Trener: Rade Dačovič. 

Panvita Pomgrad je po zmagi nad Salonitom zdaj neporažena že četrto tekmo zapored, proti Kanalcem pa so Sobočani zmagali še devetič v sezoni kar je odlična napoved za končnico državnega prvenstva.

Panvita Pomgrad je brez obolelega sprejemalca Urbana Fužirja odločno začela tekmo in predvsem po zaslugi odličnih začetnih udarcev zgodaj povedla. Prednosti do konca niso več spustili iz rok.  

odbojka, panvita-pomgrad, salonit-anhovo
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo

Tudi v drugem nizu je bila slika na parketu podobna. Varovanci trenerja Dejan Fujsa so predvsem po zaslugi raznovrstnega napada občutneje povedli pri 14 : 11 in v nadaljevanju po zaslugi zanesljivega bloka po vodstvu z 20 : 16 prepričljivo dobili tudi drugi niz.

odbojka, panvita-pomgrad, salonit-anhovo
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo

Po zgodnjem domačem vodstvu s 5 : 1 v zadnjem, tretjem nizu, je Panvita Pomgrad za trenutek popustila, kar je Salonit s pridom izkoristil za preobrat in vodstvo s 14 : 11. A je nato pri Sobočanih začel spet delovati blok in Panvita je Kanalce ujela na 18. točki. Do 23. točke sta bila nato tekmeca povsem izenačena. Menjava Karnel/Jereb Salonitu ni prinesla pričakovanega učinka, pa čeprav si je Salonit pri 23 : 24 celo priigral prvo zaključno žogo, ki pa je ostala neizkoriščena. Na drugi strani je imel srečnejšo roko domači trener Fujs, ki je na začetni udarec poslal rezervista Laknerja. Kanalci so naredili napako na sprejemu servisa, blok razigranega domačega korektorja McConnella pa je nato odločil tekmo po izkoriščeni prvi domači zaključni žogi za maksimalno zmago Sobočanov v nizih s 3 : 0.

odbojka, panvita-pomgrad, salonit-anhovo
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad : Salonit Anhovo

Petouvrščena Panvita Pomgrad in četrtovurščeni Salonit se bosta zdaj srečala tudi v četrtfinalu državnega prvenstva, kjer bodo Kanalci zaradi boljše uvrstitve po rednem delu prvenstva imeli prednost domačega igrišča.

odbojka 1.-dol