vestnik

Po tekmi z Žalgirisom: S pozitivnim rezultatom, ki jih ohranja v igri, so zadovoljni

Vestnik, 6. 8. 2021
Jure Zauneker
Mura Žalgiris
Šport

Povratno tekmo 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo bo Mura z Žalgirisom odigrala prihodnji teden v Litvi. Obračun bo na sporedu v četrtek ob 19. uri.

Po prvi tekmi, ki se je na Fazaneriji končala z 0 : 0, sta pred novinarje stopila igralec Mitja Lotrič, ki je v igro vstopil v 68. minuti, ter trener Ante Šimundža. Kot sta oba izpostavila, je bil tekmec čvrst, zato so se "Muraši" v prvem polčasu še privajali na njihov način igre, v drugem polčasu pa so stvari postavili na svoje mesto. "Kontrolirali smo nasprotnika, imeli smo dve, tri dobre priložnosti. Dobili smo, kar smo si želeli, to je aktualen, pozitiven rezultat," tako Ante Šimundža, ki je povedal, da so v prvem polčasu narobe stali, saj so bile razdalje med zadnjo linijo prevelike. "Tak način igre smo pričakovali. Gre za ekipo, ki vrši visok pritisk." 

murska-sobota, mura-žalgiris
Jure Zauneker
Mura Žalgiris

Po nekaj letih se je v Mursko Soboto vrnil Mitja Lotrič, ki je okrepil vrste črno-belih in tudi zaigral na tekmi z Žalgirisom. Kot je pojasnil, potrebuje še nekaj časa in treningov, da ujame ritem, ki ga trener zahteva, vsekakor pa verjame, da se bo čim prej vklopil v ekipo. 

Z rezultatom so zadovoljni

S končnim izidom 0 : 0 so po besedah Šimundže glede na prikazano zadovoljni, vsekakor pa bi bilo bolje, če bi zmagali, še boljše, če bi zadevo rešili že doma. "Vendar pa nismo naivni, da bi to pričakovali." 

murska-sobota, mura-žalgiris
Jure Zauneker
Mura Žalgiris

Povratna tekma v Litvi bo odigrana na umetni površini, trener temu ne posveča veliko pozornosti, saj verjame, da bodo hitro postavili stvari na svoje mesto oziroma tako, kot si želijo. Pričakuje sicer težko tekmo, vendar lahko ekipa s timskim duhom uspe priti do zastavljenega cilja. 

Če bo Muri uspelo preskočiti Žalgiris, bi si že zagotovili najmanj nastop v skupinskem delu Konferenčne lige, v primeru napredovanja pa se bodo v 4. krogu kvalifikacij za evropsko ligo pomerili s Sturmom iz Gradca. Prva tekma bo odigrana 19. avgusta na Fazaneriji, povratna pa 26. avgusta v gosteh. 

nš-mura fk-žalgiris evropska-liga kvalifikacije