vestnik

(FOTO) Pokal: Nafta zasluženo ugnala prvoligaša

Tomo Köleš, 16. 10. 2019
Aleš Cipot
Nafta : Rudar
Šport

V prvi tekmi četrtfinala pokala Slovenije je drugoligašinja Nafta v Lendavi premagala velenjskega prvoligaša Rudar z 2 : 1. Pravzaprav je škoda prejetega zadetka, saj si je zaslužila zmago z dvema goloma razlike.

Nafta 1903 - Rudar Velenje 2 : 1 (0 : 0)

Športni park Lendava, 500 gledalcev, sodnik: Slavko Vinčić (Maribor).

Strelci: 1 : 0 Ploj (49), 2 : 0 Oštrek (64), 2 : 1 Džinić (72).

Rumeni kartoni: Malešević, Paku; Kobiljar.

Nafta 1903: Raduha, Bolla, Živko, Malešević, Šeruga, Paku, R. Pirtovšek, Oštrek, Vinko kap. (T. Pirtovšek, 93), Rebernik (Novinič, 70), Ploj (Kamaras, 90). Trener: Marian Sluka.

Rudar Velenje: Radan, Kašnik, Hrubik, Džinić, Filipović, Andjelković (Pjava, 64), Trifković kap., Črnčič, Kuzmanović (Radić, 46), Kobiljar, Kadrić (Petrović, 77). Trener: Nikola Jaroš.

Po zadnjem prvenstvenem spodrsljaju, ko je Nafta doma z Brdi odigrala le 2 : 2, so lendavski nogometaši tokratno pokalno srečanje začeli kot naviti. Že v prvih dveh minutah je dvakrat streljal Mihael Rebernik, prvič mimo vrat, drugič pa v vratarja Mateja Radana.

nafta, rudar, pokal, lendava, športni-park
Aleš Cipot
Nafta : Rudar

Kmalu zatem so imeli največji priložnosti Velenjčani. Po kotu je strel Davida Hrubika z glavo zaustavila vratnica, sicer bi bil domači čuvaj mreže Florijan Raduha že premagan. V 13. minuti je od blizu močno streljal Josip Filipović, Raduha pa je tokrat žogo odbil.

Od 25. do 30. minute so sledile minute Stjepana Oštreka. Najprej je po podaji kapetana Vedrana Vinka poizkusil z diagonalnim strelom, a je bil Radan na mestu, nato pa je po izjemni kombinatorni akciji več igralcev Nafta močno sprožil z desnico, Radan pa je s parado odbil žogo.

Sledila sta nova poskusa Rebernika, prvi spet po podaji Vinka, a je nastreljal Filipovića, v drugem pa je Radan njegov strel ubranil. 

Nafta si je že po prvem polčasu zaslužila zadetek, le-tega pa je dočakala v 49. minuti, ko se je kar naenkrat prikazal Alen Ploj, ki je bil v prvem delu povsem neviden. Zato pa je drugega odigral odlično. Pri prvem zadetku je sam prišel do strela, žoga pa je malce oplazila Davida Kašnika in končala v mreži - 1 : 0.

nafta, rudar, pokal, lendava, športni-park
Aleš Cipot
Nafta : Rudar

Drugi zadetek Nafte je bil plod prave nogometne mojstrovine Ploja in Oštreka ter napake velenjskega kapetana Damjana Trifkovića. Ta je izgubil žogo pred svojim kazenskim prostorom, ki jo je prestregel Ploj in z eno podajo iz igre izločil kar tri branilce Rudarja. Žoga je prišla do Oštreka, ki je s hitrim premeščanjem okroglega usnja z desnice na levico iz igre izvrgel še dva nogometaša gostov in nato poslal žogo v desni kot vrat Radana - 2 : 0.

A le majhna nezbranost v obrambi domačih je bila dovolj, da so Velenjčani dosegli pomemben zadetek v gosteh. Kot je izvedel rezervist Dem Pljava, napako pri pokrivanju je storil dotlej zanesljivi Gergö Bolla, Elvedin Džinić pa je po strelu z glavo žogo poslal pod prečnik, od katerega se je odbila v mrežo - 2 : 1.

nafta, rudar, pokal, lendava, športni-park
Aleš Cipot
Nafta : Rudar

V sodnikovem dodatku je rezervist György Kamaras zahteval enajstmetrovko, saj ga je po pobegu v kazenski prostor zrušil Trifković, a sodnikova piščalka se ni oglasila. Nafta je zmagala povsem zasluženo, in če bo ponovila igro iz Lendave tudi v Velenju, ima dobre možnosti za napredovanje v polfinale. Naloga bo mogoče malce lažja zato, ker si je drugi rumeni karton v pokalnem tekmovanju prislužil Rijad Kobiljar, morda celo najboljši nogometaš Rudarja, ki tako ne bo smel nastopiti na povratni tekmi.

nogomet pokal-slovenije četrtfinale nafta rudar-velenje 2-:-1