vestnik

Pokal: Odranci gostijo Triglav, Čarda pa velenjski Rudar

Vestnik.si, 21. 8. 2020
Jure Zauneker
Za Čardo bo to zgodovinski dan, saj bo gostila nekdanjega prvoligaša.
Šport

Izžrebani so bili pari 1. kroga pokala Slovenije, ki se bo v novi sezoni po podpisu sponzorske pogodbe imenoval Pokal Pivovarna Union. Beltinci bodo gostili Bravo, Nafta pa bo gostovala v Šenčurju.

Takoj ko je bila podpisana pogodba za pokalno tekmovanje Slovenije z novim močnim sponzorjem, se je NZS podvizala in izžrebala pare 1. kroga, ki naj bi bil na sporedu 2. septembra. Pomurski klubi so dobili zelo zanimive nasprotnike. Odranci bodo gostili kranjski Triglav, Čarda bo v Martjancih pričakala Rudar iz Velenja, Beltinci pa v svojem športnem parku ljubljanski Bravo.

odranci, turnišče, pokal-občine-odranci
Aleš Cipot
Odranci bodo v svojem športnem centru gostili Triglav iz Kranja in stratega Damjana Gajserja, nekdanjega pomočnika trenerja Mure.

Lendavska Nafta bo gostovala v Šenčurju pri Tinexu, kar je popolnoma enak par kot v 1. krogu minule sezone. Takrat se je Nafta izvlekla z zmago 0 : 1 in golom Vedrana Vinka šele v 93. minuti, in od tam nadaljevala svoj pohod vse do finala. Mura se bo pokalnemu tekmovanju priključila šele kasneje. Se bo pa v novi sezoni pokalnega tekmovanja na njenih dresih svetil zlati našitek Pokalni prvaki 2019/20. Upajmo le, da bo z novim sponzorjem pokalno tekmovanje v Sloveniji tudi pri NZS dobilo boljše ravnanje kot doslej. In kot kaže zdaj, bodo lahko na pokalnih tekmah najverjetneje prisotni tudi gledalci, seveda ob dovoljenju NIJZ in spoštovanju vseh ukrepov.  

beltinci, športni-park, triglav, druga-liga
Aleš Cipot
Beltinski "žuti" bodo pričakali še eno rumeno ekipo, namreč prvoligaški Bravo.

pokal žreb 1.-krog slovenija 2020