vestnik

Policisti bodo v času nogometnega derbija uporabljali tudi sredstva za fotografiranje in snemanje

Vestnik, 9. 9. 2021
Jure Zauneker
V soboto bo v Murski Soboti povečana prisotnost policije.
Šport

V soboto ob 20.15 bo na stadionu Fazanerija odigran derbi med soboško Muro in ljubljansko Olimpijo. Iz Policijske uprave Murska Sobota obveščajo, da bodo, ker se na javni prireditvi pričakuje večje število navijačev iz obeh mest, izvajali poostrene aktivnosti za zagotovitev varnosti udeležencev prireditve, ostalih občanov in njihovega premoženja.

V Murski Soboti, ožji ter širši okolici bo v soboto povečana prisotnost policistov. "V času pred prireditvijo in med samo prireditvijo bo Policija uporabljala tehnična sredstva za fotografiranje in video ter avdio snemanja, tako na stadionu kot tudi v centru mesta, zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanj," sporočajo. Policija še dodaja, da so udeleženci nogometne tekme dolžni spoštovati veljavne ukrepe za obvladovanje epidemije covida-19, in da se bodo pri obiskovalci tekme in gostinskih lokalov dosledno ugotavljali pogoji PCT (preboleli, cepljeni, testirani). 

"Vsi obiskovalci prireditve in ostali občani so se dolžni ravnati po navodilih Policije in ostalih organov, ki bodo zagotavljali red na javni prireditvi. Osnovni namen vseh aktivnosti je preprečiti kršitve javnega reda in miru, druga odklonska ravnanja ter zagotoviti varnost ljudi in njihovega premoženja," še poudarjajo. 
murska-sobota policija poostren-nadzor Mura-Olimpija