vestnik

Pomurke remizirale s češkimi prvakinjami. Do konca sezone okrepljene z dvema Hrvaticama

Vestnik.si, 29. 1. 2022
FB ŽNK Nona Pomurje Beltinci
Srečanje s češkimi predstavnicami se je končalo z remijem.
Šport

Nogometašinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci nadaljujejo priprave na spomladanski del sezone. Na Češkem, v kraju Znojmo, so odigrale srečanje s praško Sparto, ki se je končalo z rezultatom 2 : 2.

Za Pomurke sta zadeli Špela Kolbl in Kaja Korošec, v začetni enajsterici pa so priložnost dobile še Ema Horvat, Tia Karič, Janja Čanjevac, Maja Dimitrijevic, Saša Kolar, Noelle Vilčnik, Živa Rakovec, Anja Eferl in Sara Makovec. Trener Marjan Rajbar je na igrišče v nadaljevanju poslal še Tejo Truntič, Špelo Rozmarič, Ines Sok, Mio Tuvic, Ivano Kirilenko in Kajo Horvat. 


Tekma je bila po oceni stratega dober pokazatelj, kako pripravljena je njegova ekipa, zadovoljen je bil tudi s pristopom. Sara Makovec je za klubsko facebook stran povedala, da so nogometašinje šle v tekmo sproščeno in brez pritiska. "Čez celotno srečanje smo bile agresivne in nasprotniku nismo dopustile igrati svoje igre. Popraviti moramo se malenkosti v obrambi in pa realizacijo ob zaključku akcij. Mislim, da je končni rezultat tekme pokazatelj tega, da dobro delamo in treniramo, saj smo dokazale, da se lahko kosamo tudi s tako velikimi ekipami, kot je Sparta Praga," meni.

Po tekmi so iz kluba še sporočili, da bosta vsaj pol leta v njihovem dresu igrali dve hrvaški reprezentantki. To sta 21-letni Ivana Kirilenko in Janja Čanjevac, ki sta zadovoljili zahteve strokovnega štaba kluba iz Beltinec. 

ŽNK Nona Pomurje Beltinci, okrepitvi
FB ŽNK Nona Pomurje Beltinci
Hrvatici bosta v Beltincih igrali kot posojeni igralki Splita.

V dresu slovenskih državnih prvakinj bosta Hrvatici igrali kot posojeni igralki ŽNK Split. 

Naslednja pripravljalna tekma Pomurke čaka že jutri, ko bodo v Beltincih gostile avstrijski St. Pölten, za katerega nastopa še ena Pomurka Mateja Zver. 

žnk-nona-pomurje-beltinci priprave