vestnik

Pomurke so si zmago priborile v drugem polčasu

Vestnik.si, 7. 2. 2022
Aleš Cipot
Anja Eferl je dosegla četrti zadetek za Pomurje.
Šport

Igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci so v pripravljalni tekmi na igrišču z umetno travo v Beltincih premagale ekipo ŽNK Ljubljana s 4 : 1 (1 : 1).

Strelke: Nemec, Kolbl, Vilčnik, Eferl; Turk.

ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Obradović, Nemec, Sok, Rozmarič kap., E. Horvat, Rakovec, Kos, Kirilenko, Serec, Krstić. Igrale so še: Dimitrijević, Kolbl, Makovec, Eferl, Kolar, K. Horvat, Balažic, Cvetkovič, Jakšič. Trener: Marjan Rajbar.

ŽNK Ljubljana: Puš, Intihar, Grad, Petrič, Zakrajšek, Šenk, Pintarič, Mo. Kastelec, Mi. Kastelec, Kramžar, Turk kap. Igrale so še: Steklačič, Andlovic, Kovačič, Kavčič, Ham. Trenerka: Urška Žganec.

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-ljubljana
Aleš Cipot
Špela Kolbl je dosegla gol, pred koncem tekme pa se je žal poškodovala.

Povedle so Pomurke s strelom Tjaše Nemec z 18 metrov, izenačila pa je kapetanka gostij Katja Turk. 1 : 1 je bil izid prvega polčasa, v drugem delu pa so gostiteljice vendarle strle odpor Ljubljančank. Najprej je Ivana Kirilenko zatresla prečnik, v 66. minuti pa je zadela Špela Kolbl. Le dve minuti zatem je krasen zadetek z 20 metrov dosegla Noelle Vilčnik, zadnji gol pa je prispevala Anja Eferl po globinski podaji Kolblove. Žal je Špela Kolbl pred koncem tekmo zapustila zaradi poškodbe, enako pa se je že v prvem delu zgodilo Ines Sok. Na srečanju so sicer v domačem taboru manjkale Kaja Korošec, Tija Šoštarič Karič, Janja Čanjevac in Iva Kocijan.

žnkpomurježnkljubljana1
ŽNK Nona Pomurje Beltinci Facebook
ŽNK Nona Pomurje Beltinci - ŽNK Ljubljana 4 : 1.

"Sama tekma je pokazala, da smo še daleč od tistega, kar si želimo. Vendar pa je zmaga zaslužena. V drugem polčasu smo bili bistveno boljši," je po dvoboju za klubsko Facebook stran dejal trener Marjan Rajbar.

"Tekmo z Ljubljano smo pričele v malce spremenjeni postavi, trener je priložnost namenil tudi nekaterim mlajšim igralkam, kot nagrado za dobro delo na treningih. V uvodnih minutah smo zapravile nekaj priložnosti, nato pa končno dočakale vodilni zadetek. V prvem polčasu nismo razvile naše igre, gostje pa so to znale izkoristiti z nekaj nevarnimi akcijami, v eni izmed njih smo tudi prejele gol. V drugem polčasu smo z nekaj menjavami na igralnih položajih prevzele pobudo na igrišču, stopile na žogo, bile smo agresivnejše in zasluženo zmagale. Takšne tekme so odlična priložnost za dokazovanje in preizkušanje različnih taktičnih zamisli. Menim, da smo na dobri poti, potrebno je samo nadaljevati s trdim delom, da prvenstvo dočakamo maksimalno pripravljene," pa je ocenila nogometašinja Pomurja Lucija Kos. 
V naslednjem tednu bodo Pomurke še dvignile tempo priprav, saj bodo odigrale kar tri preizkušnje. 
pripravljalna-tekma žnk-pomurje-beltinci žnk-ljubljana 4-:-1