vestnik

Pomurska liga pred končno odločitvijo

Vestnik.si, 13. 1. 2022
Arhiv ekipe Sobota
Ekipa Sobota: Miran Močan, Dominik Maček, Luka Žagar, Igor Vinčec, Luka Šantavec in Mitja Županek. Manjka Tim Fridrih
Šport

V pomurski ligi v namiznem tenisu, v kateri nastopa pet ekip, je na sporedu zadnji krog rednega dela.

Lestvica

Datum: 10.1.2022

Ekipa O Z:N:P R Z:P T

1. Lipa - Beltinci 3 2 : 1 : 0 4 17 : 13   8

2. Sobota 3 2 : 0 : 1 2 16 : 14               7

3. Mala Nedelja 3 2 : 0 : 1 8 19 : 11    7

4. Kema 3 0 : 2 : 1 -8 11 : 19                5

5. Jelenov hram 4 0 : 1 : 3 -6 17 : 23  5

V četrtem krogu sta bili odigrani tekmi med Kemo in Jelenovim hramom, bilo je 5:5 ter Lipo-Beltinci in Soboto 6:4. Prosti so bili igralci Male Nedelje.

Za Kemo sta vsaka po dve zmagi dosegli Ema Crnkovič in Živa Dogar, eno je dodala Ana Gergek. Za Jelenov hram je trikrat zmagal Jože Žekš, eno je dodal Robert Benkovič in dvojica Žekš-Benkovič, v ekipi je bil še Zdenko Uzelac.

Za zmago ekipe Lipa-Beltinci proti ekipi Sobote pa je v največji meri zaslužen velika okrepitev, igralec prve slovenske lige za Maribor do sezone 2015/16 in od takrat naprej igralec v prvi avstrijski ligi, Gregor Zafoštnik, rojen na Ptuju in sedaj živi v Lendavi. Zmagal je vse tri svoje posamične dvoboje in nato še v dvojicah s soigralcem Viktorjem Tkalcem, ki je zmagal tudi v dveh svojih posamičnih tekmah. Igral je še Ivo Sklizovič. Za Soboto je dve zmagi dosegel Dominik Maček, vsak po eno sta dodala Igor Vinčec in Luka Šantavec.

Pred zadnjim krogom, ko se bodo srečali Sobota in Kema ter Mala Nedelja in Lipa-Beltinci, je na vrhu ekipa Lipa-Beltinci z zbranimi osmimi točkami. Drugo mesto si s sedmimi točkami delita Sobota in Mala Nedelja. Ekipa Keme ima 5 točk, kot tudi ekipa Jelenov hram, a so slednji svoje štiri dvoboje že odigrali. Med posamezniki je na prvem mestu Jože Žekš z 31. točkami, sledita mu Viktor Tkalec in Dominik Maček s 23. točkami ter Gregor Zafotšnik z 21. točkami, ki je med prvih 10 igralcev tudi edini brez poraza.

Najboljša dvojica pa sta zaenkrat Viktor Tkalec in Gregor Zafoštnik ter dvojica Male Nedelje Marko Kreft in Kristijan Kšela. Obe dvojici sta dosegli po dve zmagi in imata 6 točk. Na tretjem mestu je s petimi točkami ( ena zmaga in dva poraza ) dvojica Jože Žekš-Robert Benkovič.

Tako ekipa in tudi med posamezniki, kot dvojicami, dobijo za zmago tri točke in za poraz eno točko. Na koncu sezone bo za največ zbranih točk dobil posameznik pokal za najboljšega igralca Pomurske lige in tudi dvojica z največ točkami bo dobila dva pokala in bo razglašena za najboljšo dvojico v sezoni 2021/22. Seveda bo tudi ekipa z največ osvojenimi točkami osvojila naslov prvaka za sezono 2021/22. Največ možnosti imajo igralci Lipe-Beltinci z Gregorjem Zafoštnikom, ki pa je en dvoboj že izpustil in so takrat odigrali proti Kemi 5:5.

Tudi ekipa Sobote proti njim ni zaigrala v najmočnejši postavi. Zanimiv bo tudi razplet zadnjega kroga in nato še drugi del prvenstva, ki se nadaljuje brez pavze že takoj naslednji teden.

namizni-tenis pomurska-liga mitja-županek