vestnik

Prekmurka bronasta na evropskem prvenstvu

Vestnik.si, 29. 6. 2022
Facebook JK Z'dežele Sankaku
Leila Mazouzi (tretja z leve).
Šport

Prekmurka Leila Mazouzi, sicer članica Judo kluba Z'dežele Sankaku iz Celja, je na evropskem kadetskem prvenstvu (do 18 let) v Poreču osvojila bronasto medaljo.

Na tekmovanju se je zbralo 420 judoistov in judoistk iz 40 držav. Leila Mazouzi je nastopila v najbolj množični ženski kategoriji do 63 kilogramov, kjer je bilo 36 tekmovalk. V prvem krogu je premagala predstavnico Črne gore, v drugem krogu predstavnico Turčije, v četrtfinalu pa je izgubila proti kasnejši finalistki iz Francije, kar jo je pomaknilo v popravne borbe. Tam je z zmagami nad predstavnicami Poljske, Italije in Avstrije na koncu osvojila bronasto medaljo. To je njena prva kolajna s tovrstnega velikega mednarodnega tekmovanja.

evropsko-prvenstvo-v-judu, poreč, kadetinje, leila-mazouzi, maša, slavinec
Facebook JK Z'dežele Sankaku
Leila Mazouzi.

Blizu brona je bila tudi Maša Slavinec iz Judo kluba Križevci, za katero je to bil krstni nastop na evropskem prvenstvu. Suvereno je opravila prvi dve borbi, klonila v četrtfinalu, nato pa si je s svojo bojevitostjo z novima dvema zmagama zagotovila borbo za bron. Tam je bila predstavnica Italije močnejša, Maša pa je zasedla zelo dobro 5. mesto med 30 tekmovalkami v kategoriji do 57 kilogramov.

evropsko-prvenstvo-v-judu, poreč, kadetinje, leila-mazouzi, maša, slavinec
Facebook ŠZ Ljutomer.
Maša Slavinec.

judo evropsko-prvenstvo-v-judu kadetinje leila-mazouzi maša slavinec