vestnik

(FOTO) Prekmurski nogometni derbi: Nafta 1903 – Beltinci Klima Tratnjek 4:1

M. Š., 29. 8. 2020
Aleš Cipot
Nafta : Beltici
Šport

V Lendavi je bil dvoboj 4. kroga 2. slovenske nogometne lige. Domača Nafta 1903 je v prekmurskem obračunu gostila Beltince Klimo Tratnjek. Lendavčani so po treh odigranih dvobojih nove sezone na vrhu drugoligaške razpredelnice (7 točk), Beltinčani pa s tremi točkami zasedajo deseto mesto. Dogajanje v Športnem parku Lendava smo v živo spremljali tudi na spletni strani vestnik.si.

Nafta 1903 - Beltinci Klima Tratnjek 4:1 (2:0)

Postavi ekip:

Nafta 1903: Raduha, Židan, Pirtovšek, Bolla, Körmendi, Oštrek, Paku, Novinič, Ubochioma,  Vinko, Bizjak. Trener: Dejan Dončić.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Kuzma, Zorman, Mauko, Marič, Sočič, Kristl, Raduha, Mršič, Mörec. Trener: Radovan Karanović.

3. minuta GOOOOL 1 : 0 Za vodstvo Nafte 1903 je zadel Meshack Izuchukwu Ubochioma.

6. minuta GOOOOL 2 : 0 11 – metrovka za Nafto 1903. Vratar Beltincev Zver je podrl v kazenskem prostoru Bizjaka. Iz bele točke je zadel Vedran Vinko.

14. minuta – krajša prekinitev dvoboja zaradi dimne zavese, ki so jo s pirotehničnimi sredstvi povzročili navijači domačega kluba. Priložnost za osvežitev obeh moštev.

22. minuta – beltinski branilec Mörec je poslal v kazenski prostor predložek, žoga pa bi skoraj presenetila domačega vratarja Raduho, saj je oplazila prečnik.

23. minuta – do strela z roba kazenskega prostora je prišel Bizjak. Odlično je posredoval beltinski čuvaj mreže Zver.

27. minuta – Sočič je poskušal z več kot 20 metrov presenetiti Raduho, a je lendavski vratar s skrajnimi močmi žogo odbil v kot.

30. minuta – nova dimna zavesa nad lendavsko zelenico. Sodnik Aleksandar Matković je ponovno za kratek čas prekinil dvoboj, kar so igralci obeh moštev izkoristili za osvežitev ob robu igrišča.

45. minuta – pred zadnjim žvižgom sodnika v prvem polčasu je z roba kazenskega prostora poskušal Vinko, žoga pa je zadela prečnik.

KONEC PRVEGA POLČASA – Lendavčani so na samem začetku prekmurskega obračuna 2. SNL pritisnili na gol Beltinčanov in si že v 6. minuti priigrali vodstvo z 2 : 0, tudi po zaslugi neodločne obrambe gostov. V nadaljevanju prvega polčasa so domačini nadzirali potek dogodkov na igrišču. Gostje so do dveh svojih priložnosti prišli povsem slučajno, saj je Mörec želel v kazenski prostor nasprotnika poslati predložek, a je žoga zadela prečnik, njegov soigralec Sočič pa je z velike oddaljenosti poskušal presenetiti Raduho, a je bil lendavski vratar dovolj zbran.

46. minuta – pričetek drugega polčasa. Menjava v vrstah beltinske ekipe. Namesto Maučeca je v igro vstopil novinec Zeljković.

49. minuta GOOOOL 3 : 0 Novo nezbranost v vstah beltinske obrambe je izkoristil 18-letni Nigerijec Ubochioma, ki je tako dosegel že četrti zadetek v sezoni.

57. minuta – z dobrih 10. metrov je poskušal najnevarnejši beltinski napadalec v tej sezoni Marič, Raduha je bil na mestu in njegov strel ubranil.

60. minuta GOOOOL 3 : 1 Kristl je poslal predložek pred vrata Lendavčanov, z glavo pa je Raduhu matiral Mauko.

61. minuta – menjava v lendavski ekipi. Iz igri gre Vinko, v igro pa Haljeta.

64. minuta – druga menjava pri gostih. Iz igre strelec Mauko, v igro novinec Verunica.

66. minuta – z roba kazenskega prostora je poskusil Bizjak, žiga pa je zletela mimo Zverovih vrat.

69. minuta – tretja menjava v beltinskem moštvu. Iz igre Zorman, v igro Balažic.

75. minuta - prva rumena kartona na tekmi. Zaradi medsebojnega obračuna sta ga prejela Haljeta pri domačih in Zeljković pri gostih. Ponovno prekinitev dvoboja zaradi dimne zavese.

79. minuta GOOOOL 4 : 1 Še tretji zadetek za najboljšega igralca prekmurskega obračuna Ubochiomo.

83. minuta – dvojna menjava v beltinskem moštvu. Iz igre sta odšla Marič in Kuzma, v igro pa Žalik in Pihler.

84. minuta – izvrstna priložnost Haljete, Zver je njegov strel s težavo zaustavil.

87. minuta – menjava v lendavskem moštvu. Iz igre Oštrek in Ubochioma, v igro pa Drk in Pozsgai.

89. minuta – rumeni karton za R. Pirtovška.

90. minuta – menjava v lendavskem moštvu. Iz igre Židan, v igro T. Pirtovšek.

KONEC TEKME – Lendavčani so povsem zasluženo dobili prekmurski obračun. Beltinčane so porazili s 4 : 1 (2 : 0). Osrednje ime dvoboja je bil mladi Nigerijec Ubochioma, ki je dosegel tri zadetke. Nafta 1903 se je s tretjo zmago v sezoni na vrhu 2. SNL priključila novomeški Krki (10 točk). Z Novomeščani se bodo Lendavčani pomerili v naslednjem krogu. Beltinčani ostajajo pri treh točkah in trenutno zasedajo 12. mesto. Beltinci Klima Tratnjek bodo v naslednjem krogu gostili ajdovsko Primorje.

nogomet nafta1903 beltinci