vestnik

Preminil dolgoletni rokometni delavec Peter Šraj

Vestnik.si, 3. 6. 2020
kamra.si
Peter Šraj je bil začetnik rokometa v Beltincih.
Šport

Jože Hartman je v imenu rokometašev Pomurja sporočil žalostno vest, da je preminil dolgoletni rokometni delavec Peter Šraj iz Beltinec.

Peter Šraj je kariero rokometaša pričel v rokometnem klubu Beltinci. S svojo levico je bil nerešljiva uganka mnogim vratarjem. Po končani igralski karieri se je ukvarjal s sojenjem in pedagoškim delom v vrstah sodnikov. Ko je končal s sojenjem, se je ukvarjal z vzgajanjem mladih sodnikov pri Zboru rokometnih sodnikov Murska Sobota. Bil je tudi delegat in kontrolor sojenja. 

Peter Šraj
Jože Hartman
Peter Šraj.

Po končanem udejstvovanju v sodniški organizaciji je bil trener ženske rokometne vrste Sobota, s katero je dosegel lep uspeh. Tudi po trenerskem delu je deloval v različnih rokometnih odborih. 

handball-4655544_1920
pixabay
Preminil je Peter Šraj, začetnik rokometa v Beltincih.

Za svoje požrtvovalno delo je bil nagrajen z mnogimi priznanji, tako v nekdanji skupni domovini, kot tudi s priznanji Rokometne zveze Slovenije in pomurske rokometne zveze. S slovesom Petra Šraja je žal odšel še zadnji nagrajenec za življenjsko delo ob 50. obletnici rokometa v Pomurju leta 2007. Peter Šraj je bil proglašen tudi za častnega občana občine Beltinci v letu 2014. 

zerdin_obfina_beltinci_je_zaznamovala_svoj_18__obfinski_praznik_13_1
Jože Žerdin
Peter Šraj je leta 2014 postal častni občan občine Beltinci.

Čeprav v zadnjih letih ni bil več aktiven, je bil vedno pripravljen pomagati s svojimi izkušnjami in nasveti.

rokomet peter-šraj slovo