vestnik

Presenečenje: Z Muro bo igrala tudi Gorica!

Vestnik.si, 30. 7. 2020
Aleš Cipot
V Fazaneriji bo znova gostovala tudi Gorica.
Šport

Šokantno se je razpletla druga kvalifikacijska tekma za popolnitev prve lige, saj je v Kranju Gorica "povozila" Triglav kar s 5 : 0, potem ko se je prva tekma končala z 1 : 1.

Zmaga Goričanov s "petardo" v mreži Kranjčanov je bila povsem zaslužena, saj je bila celo tekmo boljši in zelo razpoloženi tekmec, medtem ko je Triglav doživel pravi razpad sistema in spet pokazal, zakaj je imel v tej sezoni najslabšo obrambo v prvi ligi. Za nameček je tokrat precej nezanesljivo deloval tudi vratar Jalen Arko. 
Strokovni štab Triglava je naredil napako tudi s tem, da je najprej na klopi pustil Luko Majcna in Martena Wilmotsa, saj je verjetno nameraval z obrambno igro iztržiti izid 0 : 0, ki bi Gorenjce zadržal v prvi ligi. Vendar se mu je to krvavo maščevalo že v prvem polčasu v samo štirih minutah.

1triglav gorica mm
Martin Metelko
Kranjčani so doživeli pravi razpad sistema in prejeli "petardo" - 0 : 5!

V 25. minuti je Amarachi Bede Osuji podal žogo v sredino do Luke Volariča, ta jo je podaljšal na levo do Tjaša Begića, slednji pa je ob zmedeni obrambi domačih zadel z diagonalnim strelom - 0 : 1. To je bil prvi zadetek šele 17-letnega Begića na uradni tekmi, na kateri je prav tako prvič nastopil v prvi postavi, in to je bilo eno od uspešnih presenečenj izkušenega trenerja gostov Borivoja Lučića.
Kmalu za tem sta branilca Triglava napravila napako in izgubila žogo pred vrati, z rahlim lobom je poskušal Arka premagati Leon Marinič, tik pred golovo črto pa je žogo odbil Momir Bojić, ki je že v začetku te akcije napačno oddal žogo. Po izvedenem kotu je Marinič kratko podal do Matea Tomička, ta pa je z desne visoko podal v sredino, kjer je Osuji po strelu z glavo ugnal Arka - 0 : 2. Tekla je 29. minuta in vse bolj je postajalo jasno, da bo Gorica zmagovalka kvalifikacij. 

V 55. minuti so v napad hitro krenili trije Goričani, spet Begić, Osuji in Marinič. Osuji je nesebično podal na desno do Mariniča, ta pa je z diagonalnim strelom po tleh premagal iztekajočega Arka - 0 : 3. 

V 61. minuti je na levi strani vse do golavt linije prodrl Volarič, nato po tleh podal v sredino, kjer je žoga mimo celotne obrambe gostiteljev prišla do Roka Grudine, ki jo je iz bližine potisnil v mrežo - 0 : 4.  
V 68. minuti je Osuji po podaji z desne spet dobil žogo na glavo, a jo je tokrat podaljšal do rezervista Jake Kolenca, ki jo je spet iz bližine prav tako z glavo zabil v mrežo - 0 : 5. 

gorica mm
Martin Metelko
Gorica je povsem potolkla Triglav in več kot zasluženo slavila.

Takoj na začetku drugega polčasa je izvrstno z desnico streljal Begić, Arko pa je s parado preprečil, da žoga ne bi končala v zgornjem levem kotu njegovih vrat. Sredi drugega dela je Matija Kavčič želel samo odbiti žogo čim dlje od svoje polovice, ta pa je po lobu skoraj prevarala Arka, a ga je rešil prečnik. Triglav je imel samo dve resni priložnosti. V prvem polčasu je v levi zgornji kot ciljal Majcen, vendar se je s parado izkazal goriški vratar Darko Marjanović. V drugem delu pa je po prostem strelu Armina Ćerimagića žoga odbrzela tik mimo vratnice gola Goričanov. 
Triglav se tako po treh sezonah v prvi ligi seli v drugo ligo, kjer bo nasprotnik tudi prekmurskih klubov Nafte in Beltinec. Še več, pri "žutih" bo gostoval že v 1. krogu nove sezone 2. SNL (12. avgusta). V prvo ligo, kjer bodo sedaj trije primorski klubi, pa se vrača Gorica, s tem pa ob njenem gostovanju pri Muri prihaja tudi več dela za soboške policiste, saj se v elitno ligo vrača tudi zloglasna navijaška skupina Terror Boys.  

53937a8fa866bff365063ca0f95fe408
Aleš Cipot
S povratkom Gorice v prvo ligo se obeta spet več dela za soboške policiste, saj se tako v elitno ligo vrača tudi zloglasna navijaška skupina Terror Boys.

kvalifikacije triglav-kranj gorica