vestnik

Prestopna bomba: Tomi Horvat odhaja!

Vestnik.si, 2. 6. 2022
Aleš Cipot
Tomi Horvat
Šport

Pri NŠ Mura se bo zgodil največji prestop: za rekordno odškodnino bo Tomi Horvat odšel h graškemu Sturmu v avstrijsko elitno ligo.

Dogovor je že sklenjen: 23-letni napadalni vezist Mure se bo v naslednji sezoni preselil v avstrijsko prvo ligo k Sturmu iz Gradca, s katerim so se Sobočani že pomerili v minuli sezoni evropskih tekmovanj in v zimskem pripravljalnem obdobju.

tomi-horvat, mura
Aleš Cipot
Tomi Horvat

Horvat je bil v pravkar minuli sezoni prve slovenske nogometne lige izbran za najboljšega mladega igralca in uvrščen v najboljšo enajsterico lige. Slovenski reprezentant je za Muro v končanem prvenstvu dosegel devet zadetkov in je bil najboljši strelec črno-belega kluba iz Murske Sobote.

"Tomi je otrok Mure, ki se je zaradi znanih okoliščin pred leti preselil v Maribor. Takoj od našega vstopa v klub, leta 2015, smo pozorno spremljali njegov razvoj in napredek ter si ga želeli zvabiti nazaj v Fazanerijo. To nam je naposled uspelo ob povratku med prvoligaše, pred sezono 2018/19. Tomi je v Muri dobil priložnost in pogoje za napredek, ki je bil viden iz sezone v sezono. Zelo hitro je nase opozoril tako v Sloveniji kot kasneje tudi na mednarodnem prizorišču. Postal je eden ključnih igralcev čarno-bejlih in samo potrdil to, da je Mura najboljša izbira za mlade perspektivne igralce, ki želijo narediti korak naprej v karieri. Ta je zdaj uspel Tomiju, ki se seli v Sturm, kjer bo karieri nadaljeval pod precej boljšimi pogoji. Verjamemo, da je prestop v Sturm lahko tudi začetek potencialnega strateškega sodelovanja s klubom iz Gradca. Tomijeva zgodba in pot sta lahko v navdih ostalim mladim nogometašem. Za konec bi se mu zahvalil za njegov njegov doprinos v teh letih in mu zaželel vse najboljše v nadaljevanju kariere," je strnil misli predsednik kluba Robert Kuzmič.

mura, domžale
Aleš Cipot
Mura : Domžale

nogomet tomi-horvat prestop-kariere sturm-graz