vestnik

Prleško-podravski obračun brez zmagovalca

Miha Šoštarič, 28. 11. 2020
Miha Šoštarič
Prleško-podravski obračun brez zmagovalca
Šport

Futsalerji Tomaža ŠIC bara in ptujske Hiše daril so v Ljutomeru prikazali odlično predstavo.

Z dvoboji 9. kroga se je končal prvi del prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. V dvorani ŠIC Ljutomer je bil na sporedu prleško-podravski obračun med Tomažem ŠIC barom in Hišo daril s Ptuja. Ekipi se med seboj odlično poznata, v zadnjem obdobju pa sta obe prikazali nekaj dobrih predstav in sta se zasidrali v zgornji polovici desetčlanske lige. Dvoboj se je končal brez zmagovalca z 2 : 2 (1 : 1).

Ptujčani, ki so šele v prejšnjem krogu proti prvaku Dobovcu izgubili prve tri točke v novi sezoni, so v prleško prestolnico pripotovali brez prvega vratarja Kevina Cafa, ki se je med tednom poškodoval. Tako ga je v vratih nasledil Miha Zdovc, ki pa je dobro opravil svoje delo. V vrstah ptujske ekipe sta med drugim nastopila Ljutomerčan Jeremy Bukovec, ki se je nekoč kalil v ljutomerskem Meteorplastu, in Mitja Gašparič, v prejšnji sezoni član Tomaža ŠIC bara. Domačini so nastopili z najmočnejšo zasedbo, saj se je po bolezni v ekipo vrnil tudi kapetan Urban Goričan. Poleg omenjenega so bili v kadru za tekmo s Ptujčani naslednji igralci: Romih, Pšajd, Prijol (vratarji), Klanjšek, Marot, Kukovec, Plahuta, Vajda, M. Senekovič, Klemenčič, Vindiš, Miklašič, U. Senekovič.

V prvi polovici prvega polčasa so imeli gostje premoč. Žogo so imeli več v svoji posesti, vendar niso uspeli premagati domačega vratarja Tadeja Romiha. Gostitelji so se povsem osredotočali na branjenje svoje mreže, na nasprotnikovo polovico pa prihajali redko. V nadaljevanju prvega dela tekme so se domačini otresli pritiska in pričeli ogrožati goste. Najprej je v 11. minuti izkušeni Aleš Marot zadel vratnico, priložnost za vodstvo domačih pa je imel v naslednjem napadu tudi Matevž Kukovec, a je Zdovc njegov strel ubranil. Napadi so sad obrodili v 14. minuti, ko je projektil Marcela Vindiša presenetil Zdovca in končal za njegovim hrbtom. Gostje so se vrnili v 18. minuti. Domačini so zahtevali prekršek nad Goričanom, ki je obležal pred kazenskim prostorom. Prekršek ni bil dosojen, Ptujčani pa so iz naslednje akcije preko Davida Pauka rezultat izenačili na 1 : 1.

Po odmoru, praktično v prvem napadu, so gostje povedli. Bukovec je pobegnil domači obrambi in z močnim strelom matiral Romiha. Ptujčani so nadaljevali z napadalno igro, v enem izmed napadov pa je domači vratar z roko posredoval izven kazenskega prostora in si prislužil rdeči karton. Domačini so se s tremi igralci v polju obranili in v nadaljevanju dvoboja prikazali nekoliko boljšo pripravljenost od gostov, ki so po nepotrebnem delali prekrške in omogočili Marotu, da je v 34. minuti iz kazenskega strela z 10 metrov izid izenačil. V končnici tekme so bili gostitelji bližje zmagi. V zadnji minuti jim je tri točke vzel prečnik, ki se je zatresel ob poskusu Kukovca.

Hiša daril Ptuj ostaja na 2. mestu z 22. točkami, Tomaž ŠIC bar, ki ga prihodnji petek čaka domača tekma proti Bronxu iz Škofij, pa je peti z 11. točkami.

futsal šic-ljutomer