vestnik

V Ljutomeru bodo danes proglasili najboljšega športnika

Tomo Köleš, 31. 7. 2021
Mednarodna judo zveza
Judoist Narsej Lackovič je eden od kandidatov za najboljšega športnika ŠZ Ljutomer za leto 2020. FOTO MEDNARODNA JUDO ZVEZA
Šport

Športna zveza Ljutomer bo v nedeljo, 1. avgusta, ob 20. uri na Glavnem trgu v Ljutomeru pripravila slovesno proglasitev najboljših športnikov in ekip pod svojim okriljem v letu 2020.

To bo že 51. razglasitev najboljših, slavnostni gost pa bo Bloudkov nagrajenec, rekreativec, bivši športnik, trener, sodnik in učitelj Tone Ficko. In kdo so kandidati in kandidatke za najboljše športnike, športnice in športna društva? Pri športnicah je kandidatk pet: vrtna kegljavka Milica Ivanuša iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, metalka pikada Petra Klemenčič iz Športnega društva Strelec Grlava, nogometašinja Sara Makovec iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci, karateistka Sara Novak iz karate sekcije Telesno vzgojnega društva (TVD) Partizan Ljutomer in judoistka Diana Šterman iz judo sekcije TVD Partizan Ljutomer.

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-krim-rolljet, pokal, ženski-pokal
Aleš Cipot
Nogometašinja Sara Makovec je ena od kandidatk za najboljšo športnico ŠZ Ljutomer za leto 2020. FOTO ALEŠ CIPOT

Pri športnikih je kandidatov ravno tako pet. To so: igralec futsala Jeremy Bukovec iz Športnega društva Futsal Club Ptuj, judoist Narsej Lackovič iz judo sekcije TVD Partizan Ljutomer, metalec pikada Leon Mertük iz Športnega društva Strelec Grlava, atlet Matjaž Rus iz Atletskega kluba Pomurje in kasaški voznik Janko Sagaj iz Kasaškega kluba Ljutomer.


Več pa je kandidatov za naziv najboljšega v kategoriji športnih društev, in sicer osem. To pa so: Kasaški klub Ljutomer, Kickboxing klub Pomurje, Strelsko društvo Mesto Ljutomer, Športno društvo Klub malega nogometa Meteorplast Ljutomer, Športno društvo Strelec Grlava, judo sekcija TVD Partizan Ljutomer, karate sekcija TVD Partizan Ljutomer in Ženski odbojkarski klub Ljutomer.

Glasovali tudi športni novinarji
Glasovali so med drugim tudi pomurski športni novinarji, Športna zveza Ljutomer pa bo proglasila še najbolj perspektivne športnike in športnice v letu 2020 ter podelila posebna priznanja.
Nasploh bo cela nedelja v Ljutomeru športno obarvana, saj je športna zveza na ta dan pripravila tudi kolesarjenje Tour de Lotmerk. Start bo ob 9. uri na letnem kopališču Ljutomer, kjer bo tudi cilj. Prijavljeni udeleženci se bodo lahko podali na cestno kolesarjenje (80 kilometrov), gorsko kolesarjenje oz. MTB (40 kilometrov) ali družinsko kolesarjenje (15 kilometrov), ob tem pa bo še otvoritev nove kolesarske poti Ljutomer–Cezanjevci. Pri zvezi so si zadali dva cilja. Prvi je tako imenovani Triglaving – skupna vsota »višincev«, ki jih bodo zbrali vsi kolesarji, bi morala biti 2864 metrov, kar je nadmorska višina Triglava. Drugi cilj pa je, da bi skupna vsota vseh prevoženih kilometrov, ki jih bodo zbrali vsi kolesarji, znašala 1382 kilometrov, kar je dolžina slovenske državne meje. Jim bo uspelo? Ne glede na to bo vsak udeleženec za prijavnino petih evrov dobil vodo, hamburger, pivo (ali kako drugo pijačo) in spominek.

najboljši-športniki ljutomer šz-ljutomer