vestnik

(FOTO) Radenčani doma izgubili z Brezovico

Vestnik.si, 15. 2. 2021
Jure Zauneker
OK Radenci Brezovica
Šport

Radenčani so na zadnji tekmi na domačem parketu morali priznati premoč mladim odbojkarjem Špana iz Brezovice. Bilo je 1 : 3 (26 : 24, 19 : 25, 18 : 25, 16 : 25).

Gostje, ki so nekaj tekem v zadnjih dveh mesecih izgubljali v odločilnem petem nizu, so tokrat s konstantno igro prišli do pomembnih treh točk. Gostujoči trener Iztok Kšela je v klub prinesel novega vetra in mladim odbojkarjem ni manjkalo motiva, da Radenčane končno enkrat v zadnjih dveh letih premagajo. Domačini so nastopili brez prvega podajalca Saše Ratkaija, ki je bil zaradi bolezni že drugi krog zapored odsoten. Na njegovo mesto je domači strateg Bojan Marič postavil izkušenega Primoža Horvata, ki je s svojo univerzalnostjo sicer odlično opravil delo podajalca, vendar je domačinom vseeno manjkala uigranost v napadu. 

radenci, odbojka-ok-radenci, brezovica
Jure Zauneker
OK Radenci Brezovica

Tekmo so odločneje začeli domači in držali iniciativo vse nekje do končnice, kjer so jih gostje pri rezultatu 18 : 18 dohiteli in tudi odločno povedli. Kazalo je že, da bodo v svojo korist dobili že prvi niz, vendar so se domačini z nekaj uspešnimi bloki in napadom kapetana Blaža Ajleca ter Tomaža Horvata uspeli izvleči in zmagati z rezultatom 26 : 24.
V drugem nizu je Brezovica nadaljevala z uspešnimi servisi ter močnim napadom Šena in Založnika. Zaradi neuigranosti pri domačinih nikakor ni stekel napad preko sredine, kar sta uspešno izkoriščala oba srednja blokerja Brezovice in nekajkrat zaustavljala napad gostiteljev. Drugi niz je tako suvereno pripadel gostom. Domači trener je z rotiranjem postave, ko so na parket stopili mladi Teo Založnik, Anej Horvat in Lan Marič, sicer uspel nekoliko zmesti nasprotnike in znižati razliko, vendar so gostje zanesljivo drugi niz vknjižili v svojo korist z rezultatom 19 : 25.

radenci, odbojka-ok-radenci, brezovica
Jure Zauneker
OK Radenci Brezovica

V tretjem nizu so domači še dodatno poskušali z nekaj menjavami igralskih pozicij. Tako je na mesto sprejemalca vstopil Val Krajcar, na mesto libera pa se je po nekaj tekmah odsotnosti vrnil Jaša Ratkai. Kljub poskusom spremembe v igri so gostje zadržali zanesljivost in z minimalnimi napakami nadaljevali svojo igro, kar je rezultiralo in vodilo v njihovo zasluženo zmago.

radenci, odbojka-ok-radenci, brezovica
Jure Zauneker
OK Radenci Brezovica

Največ točk pri gostih je dosegel Alen Jereb (17), sledili so mu Klemen Šen (16), Janez Janž Kržič (13), Tilen Založnik (9) in Črt Rozman (4).
Pri domačih so največ točk dosegli Tomaž Horvat (18), Blaž Ajlec (8), Dejan Pelemiš (6), Jaka Banič (5), Timi Franc (4), Val Krajcar (4) in Teo Založnik (1). Radenčani ostajajo na četrtem mestu, Špan iz Brezovice je šesti. Do konca rednega dela je samo še en krog. 

radenci, odbojka-ok-radenci, brezovica
Jure Zauneker
OK Radenci Brezovica

V 1. A odbojkarski ligi za člane so bile na sporedu prav tako tekme predzadnjega kroga rednega dela prvenstva. Odbojkarji Panvite Pomgrada so v izjemno pomembnem dvoboju proti Anhovskemu Salonitu sicer izgubili v gosteh s 3 : 2, a osvojili pomembno točko v boju za uvrstitev v najboljšo šesterico in neposredno napredovanje v četrtfinale letošnjega državnega prvenstva. Varovanci trenerja Dejana Fujsa so tekmo odlično začeli in povedli z 2 : 0, v nadaljevanju pa popustili in izgubili s 3 : 2. Največ točk pri Prekmurcih je dosegel novinec Alen Djordjevič Kamenik (19), Jakob Rojnik jih je dosegel 14, Dino Vinkovič in Jure Lakner pa 9. 
V 1. B slovenski ženski odbojkarski ligi so bile na delu drugo uvrščene Ljutomerčanke in premagale Weiler Volley iz Zreč s 3 : 0. Največ točk za domače so dosegle: Ana Kolmanič (15), Adela Pintarič (13) in Barbara Petek (10).
odbojka radenci brezovica 1-:-3