vestnik

Radenčani slavili, a ne zmage

Vestnik.si, 5. 2. 2021
Jure Zauneker
OK Radenci - OK Črnuče 1 : 3.
Šport

V odbojkarskem prvenstvu 1. B-lige so Radenčani doma slavili, vendar tokrat ne zmage. Favorizirani Črnučani so po napetem boju zmagali s 3 : 1.

Radenci - Črnuče 1 : 3 (23 : 25, 25 : 18, 19 : 25, 23 : 25).

Domačini so v tekmo vstopili s posebnim nabojem. Slavljenec in zmagovalec v več pogledih je bil tokrat domači korektor, Tomaž Horvat, ki je slavil okroglih 40. Hkrati še zmeraj drži prvo mesto z največ doseženimi točkami v ligi, ponosen pa je lahko tudi na dejstvo, da hkrati z njim v klubu v članski zasedbi po njegovih stopinjah skače tudi že njegov starejši sin Anej Horvat.
Prvi niz se je brez tipanja in taktiziranja začel precej na polno. Poseben motiv za dobro igro je skozi dober sprejem in zanesljiv napad kazal tudi domači kapetan Blaž Ajlec, ki je pred nekaj sezonami eno leto igral za izbrano vrsto Črnuč. Ves čas sta ekipi kazali kvalitetno odbojko in si rezultatsko stali ena ob drugi. Močni napadi so se vrstili na obeh straneh. V končnici so več zbranosti pokazali gostje in ob samem zaključku naredili dve točki razlike, kar je zadoščalo za tesno zmago v prvem nizu.
V drugem nizu so domači na krilih korektorja Tomaža Horvata prevzeli pobudo in briljirali do konca niza ter gostom prepustili samo 18 točk.

V tretjem nizu se je pri gostih prebudil Bine Slovnik n nanizal deset točk. Nekoliko sta prispevala še Sešek in Valenčič, vsak po tri. Pri domačinih je začetna zagnanost nekoliko popustila, naredili so nekaj napak na servisu in si v tretjem setu priborili samo 19 točk.

V četrtem nizu je rezultat zelo nihal. Domači so vodili že z 8 : 3 in imeli pobudo, vendar so se gostje uspeli zbrati in končnica je napovedovala borbo za vsako žogo. Radenčani so si želeli zmage v tem nizu in si zagotoviti obračun v petem, saj so bili gostom dolžni revanšo iz prvega kola, ko so gostje iz Črnuč v Radencih slavili z 2 : 3 po zelo vroči in nemirni tekmi, ko so tribune v Radencih še pokale po šivih. Kljub želji in motivu so fantje iz Črnuč v sami končnici, podobno kakor v prvem nizu, uspeli ohraniti mirno kri in zanesljivost v napadu ter zasluženo odnesli zmago v svojo vitrino.
Pri domačih je največ točk prispeval slavljenec Tomaž Horvat, in sicer 21, sledili so Dejan Pelemiš z 12, Tomaž Ajlec z 11, Jaka Banič z 10, Franc Timi z osmimi ter Saša Ratkai z dvema točkama. Pri gostih so izstopali Bine Slovnik s 23, Jaka Sešek s 14 in Martin Valenčič z 12 točkami.

radenci, odbojka, ok-radenci, ok-črnuče
Jure Zauneker
Tomaž Horvat (št. 13) je proslavil 40 let, igra pa v življenjski formi.

odbojka radenci črnuče 1-:-3