vestnik

Robert Koren se je pridružil črno-belim: "Vem, kaj Mura pomeni lokalnemu okolju"

Vestnik.si, 12. 1. 2023
NŠ Mura
Robert Koren
Šport

Robert Koren se je pridružil črno-belim. "Vem, kaj Mura pomeni lokalnemu okolju, tudi sam sem večkrat igral v Fazaneriji in vem, kako zelo imajo navijači radi čarno-bejle," je povedal.

Naše dopoldanske napovedi so se uresničile, vrstam črno-belih se je pridružil Robert Koren, ki bo bdel nad razvojem lastnega kadra v Murini nogometni šoli. Zadolžen bo za razvoj in pravilno usmeritev trenerjev in igralcev v selekcijah U14, U15, U17 in U19, so sporočili iz kluba. 

Koren ima bogato nogometno kariero. Bil je kapetan slovenske reprezentance, igral pa je tudi v elitni Premier League, kjer je branil barve Hull Citya in West Bromwich Albiona. V Sloveniji je igral za Celje in Dravograd, na norveškem za Lillestrøm, v Avstraliji pa za Melbourne City. Pogodbo z Muro je podpisal do 31. maja 2026.

Denis Rajbar je ob tem povedal, da so ponosni na novo pridobitev. "Ponosni smo, da je k nam prišel nekdanji kapetan slovenske reprezentance, ki je med drugim zaigrala na svetovnem prvenstvu. Roberta ni potrebno veliko predstavljati, po nekaj kratkih sestankih pa je hitro prepoznal ambicioznost Mure, v kateri se je hitro našel. Verjamemo, da bo lahko s svojim znanjem ogromno pomagal mladim igralcem in jih dvignil na višji nivo".

Tudi Roberta Korena veseli, da se je pridružil Muri. "Vem, kaj Mura pomeni lokalnemu okolju, tudi sam sem večkrat igral v Fazaneriji in vem, kako zelo imajo navijači radi čarno-bejle. Klub mi je predstavil svoj projekt, sem ambiciozen in takoj sem se videl v njem. Vsi imamo isti cilj in ta je, da se čim več mladih nogometašev dobro razvija. Verjamem, da jim lahko s svojimi izkušnjami pri tem pomagam," so še sporočili iz Mure.

robert-koren nš-mura nogomet