vestnik

(S TRIBUNE) Ubijalska izbira

Tomo Köleš, 4. 9. 2021
Jure Zauneker
Si je NZS pljunila v lastno skledo? Trije pomembni pomurski obračuni isti dan ob isti uri. Zadnja leta se namreč dobro ve, da ima nogomet na stadionih v Pomurju največ obiskovalcev od vseh regij v Sloveniji.
Šport

Beltinci Klima Tratnjek – Triglav Kranj. Tekma v soboto ob 17. uri. Nafta 1903 – Primorje. Tekma v soboto ob 17. uri. Finale kvalifikacijskega turnirja za ligo prvakinj: ŽNK Nona Pomurje Beltinci – WFC Zhytlobud-1 Kharkiv. V soboto ob 17. uri.

Tako je bil pred kratkim videti nogometni spored v Pomurju. Nogometna zveza Slovenije (NZS) je določila, da se tekmi Lendavčanov in Beltinčanov v 4. krogu druge lige odigrata isti dan ob isti uri. Ob tem so »žuti« gostili vodilno ekipo lige, tako da bi to srečanje mirno lahko označili za derbi. Tudi dvoboj Nafte z Ajdovci je bil pomemben, saj je bilo Primorje tik pod vrhom lestvice. V redu, termina evropske tekme Pomurk in Ukrajink v Gornji Radgoni morda res ni določila nogometna zveza, je pa bil znan že nekaj časa prej, tako da bi lahko NZS spremenila termin vsaj ene tekme pomurskih klubov v drugi ligi. 

beltinci, primorje, nogomet
Niko Časar
Beltinci Klima Tratnjek – Triglav Kranj. V soboto ob 17.uri.

Tako pa so bili vsi trije izjemno pomembni obračuni isti dan ob isti uri, nevtralni ljubitelji nogometa v Pomurju pa so se znašli pred nemogočo izbiro, ki jih je razjedala do zadnjih ur pred začetkom srečanj. Kam naj gredo? Za nameček se niti ena od teh tekem ni prenašala, ne po medmrežju ne po televiziji. S takšnim razporedom si je nogometna zveza pljunila v lastno skledo, saj je zmanjšala število gledalcev na vsakem od omenjenih srečanj. Zadnja leta se namreč dobro ve, da ima nogomet na stadionih v Pomurju, še posebej v Prekmurju, največ obiskovalcev od vseh regij v Sloveniji. Na tekmah Nafte se v povprečju zbere od 300 do 350 gledalcev, kar je daleč največ v slovenski drugi ligi. Doslej je v vsakem krogu zveza določila, da se bosta dve srečanji druge lige igrali tudi v nedeljo (od 7. kroga bo celo večina tekem v nedeljo, čeprav sploh ni jasno, zakaj kar naenkrat ta sprememba), zato je nerazumljivo, zakaj ni mogla za tekmo Nafte ali Beltinec najti nadomestnega dneva ali ure.

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-ljubljana
Aleš Cipot
Finale kvalifikacijskega turnirja za ligo prvakinj: ŽNK Nona Pomurje Beltinci – WFC Zhytlobud-1 Kharkiv. V soboto ob 17. uri.

Verjetno pa je sprevidela svojo napako, saj jo bo zdaj, v 6. krogu, popravila. Dvoboj Nafte z vodilnim Triglavom bo namreč na sporedu v soboto ob 20. uri, in to s prenosom na Sportklubu, obračun Beltinčanov z Brežičani pa bo v nedeljo ob 16.30 s prenosom na spletni strani nzs.si. To je že veliko bolje.
Pred težko izbiro pa so se znašli tudi v taboru Mure. Ali bodo še naprej iskali krivce za predzadnje mesto na lestvici in za številne prejete zadetke v utrujenosti, poškodbah, sodnikih, nesrečnih okoliščinah in slabih igriščih ali pa si bodo priznali, da delajo preveč napak, in jih bodo skušali popraviti.

s-tribune šport nogomet kolumna