vestnik

(S TRIBUNE) Zvestoba

I. B., 16. 2. 2023
Aleš Cipot
Black Gringosi so razvili transparent z napisom Srce pred denarjem.
Šport

V tekoči sezoni je deset tekem Mure v Fazaneriji obiskalo 21.100 ljudi, za primerjavo, v Celju se jih je v prav toliko krogih zbralo 14.165.

Uvodni krog spomladanskega dela prve lige Telemach je za nami in s tem tudi težko pričakovano srečanje med Muro in Celjem. Priprave na tekmo so začinili odhodi nekaterih igralcev iz Fazanerije v knežje mesto, zbadljivke med obema kluboma in govorice, da želijo Celjani v svoje vrste zvabiti še nekatere druge črno-bele. Pomurski ljubitelji nogometa so ponovno pokazali, kaj pomeni pripadnost klubu, saj so se množično odpravili na gostovanje. V Celje jih je odšlo dobrih tisoč in pripravilo dobro navijaško kuliso. Black Gringosi so razvili transparent z napisom Srce pred denarjem, ki je bil namenjen tistim, ki so Prekmurje zamenjali za Štajersko zaradi boljše ponudbe, izkazali pa so se tudi z gesto, s katero so se poklonili pokojnemu trenerju, ki je deloval tudi v naši regiji, Miroslavu Blaževiću Ćiru, ki so ga včeraj v Zagrebu položili k zadnjemu počitku.



Na stadionu Z'dežele se je po uradnih podatkih zbralo 2190 navijačev, od tega jih je bila več kot polovica podpornikov črno-belih. Edina negativna točka je bilo vračanje v domače kraje z grenkim priokusom zaradi poraza. Nekoliko smešno pa je zvenela izjava Hvala, dragi navijači iz ust igralca, ki se je pred meseci preselil v Celje. Katerim se je zahvalil? Domačim za ne ravno bučno podporo ali gostujočim zaradi zbadljivk, ki so ga verjetno dodatno motivirale?

celje, mura
Aleš Cipot
Na stadionu Z'dežele se je po uradnih podatkih zbralo 2190 navijačev, od tega jih je bila več kot polovica podpornikov črno-belih.

V tekoči sezoni je deset tekem Mure v Fazaneriji obiskalo 21.100 ljudi, za primerjavo, v Celju se jih je v prav toliko krogih zbralo 14.165. Največ, 2400, jih je bilo na štajerskem derbiju z Mariborom. V Murski Soboti se jih je v dosedanji sezoni največ zbralo 4200, prav tako na tekmi z Mariborom, sledil je obračun z Bravom, ki si ga je ogledalo 3500 ljudi. Le enkrat je bil obisk manjši od tisoč, v Celju trikrat. Murska Sobota je pač nogometno mesto, kjer ljudje dihajo za ta šport. Ali hvalijo ali kritizirajo, govorijo o njem pa vedno. Za Celje nasprotno ne moremo trditi, da je mesto nogometa. Je pretežno rokometno. Tako lahko sodimo tudi po tem, da je bila dvorana Zlatorog sinoči, ko je v rokometni ligi prvakov tam gostovala Barcelona, skoraj razprodana.

s-tribune mnenje nogomet derbi