vestnik

Šimundža: "Bil bi ponosen, če bomo v teh tekmah konkurenčni"

Vestnik.si, 28. 8. 2021
Vanesa Jaušovec
Ante Šimundža: "Upam, da bo čim več Prekmurcev in tudi drugih Slovencev prišlo v Ljudski vrt."
Šport

Tottenham, Rennes, Vitesse. To so zdaj že znani nasprotniki Mure v konferenčni ligi, svoje vtise po žrebu in pred tekmovanjem pa nam je razkril tudi trener črno-belih.

Ante Šimundža: "To so res atraktivni nasprotniki za gledalce, sami pa ne moremo reči, da smo se znašli v malce težji skupini. Znašli smo se namreč v ekstremno težki skupini. Vemo, kje je naš prostor, iz skupine vsekakor želimo napredovati, tako da bodo glede atraktivnosti te tekme izjemno zanimive."

Ste že vseeno malce pomislili na to, kako z vašim klubom tekmujete sredi Londona in v ostalih dveh mestih?

Ante Šimundža: "Ne, to bi bilo z naše strani zelo otroško."

Če podate realno oceno, s kakšnim dosežkom bi bili vi osebno zadovoljni?

Ante Šimundža: "Bil bi zelo vesel in ponosen, če bomo konkurenčni v teh tekmah. Če se bo ponudila priložnost za kaj več, jo bomo skušali izkoristiti. Prepričan pa sem, da v nobenega od teh dvobojev ne bomo šli z belo zastavo."

mura, gradec, sturm
NŠ Mura
Pogled Anteja Šimundže je zazrt v bližnjo prihodnost.

Bo pa sedaj nekoliko drugačno stanje, ker domačih tekem ne boste mogli igrati v Fazaneriji zaradi pogojev, ki jih nalaga Uefa. Škoda pravzaprav. 

Ante Šimundža: "Na to ne morem nič odgovoriti. Tako pač je."

Ker tudi Mura se tako kot ostali trije klubi ponaša z izvrstno navijaško podporo. 

Ante Šimundža: "Upam, da bo čim več Prekmurcev in tudi ostalih Slovencev imelo možnost priti v Ljudski vrt in nas spodbujati. Zdaj za gostovanja težko rečem, kako in kaj, ker še ni natančno znano, kakšni bodo pogoji, jasno pa je, da se bo pravo tekmovanje odvijalo tudi v navijaškem smislu." 

Hitro pa je treba zdaj preklopiti v državno prvenstvo in na gostovanje v Domžalah.

Ante Šimundža: "Prav gotovo. Čaka nas pomembna tekma, Domžale so zahteven nasprotnik. Ampak mi v vsakem srečanju gremo na zmago, in tudi tokrat ne bo nič drugače."

mura žreb konferenčna-liga tottenham šimundža