vestnik

Šimundža, Bobi: "PSV je zasluženo zmagal, vendar je izid previsok"

Vestnik.si, 25. 9. 2020
Aleš Cipot
Luka Bobičanec.
Šport

Svoje misli po tekmi Mura - PSV Eindhoven (1 : 5) so razkrili trener PSV Roger Schmidt, dvakratni strelec Donyell Malen, trener Mure Ante Šimundža in igralec Luka Bobičanec.

"Veseli smo, da smo napredovali. Naša ekipa je še za stopnjo nadgradila igro z zadnje prvenstvene tekme in sedaj smo se že približali temu, kakor želimo vedno igrati. Muro smo vzeli povsem resno in po 1 : 1 smo se morali znova zbrati, zato sem zadovoljen, ker so moji igralci zelo dobro odgovorili na ta izziv. Napadalci so dosegli veliko golov in to je to, česar si želim. Mura je dobra ekipa, ki ima zelo hitre transformacije iz obrambe v napad in je lahko nevarna iz protinapadov. Ni me presenetilo, da je tudi po zaostanku dveh in treh zadetkov še vedno želela doseči gol. To so tekme na izpadanje in vsak si do zadnjih sekund želi, da bi se približal možnosti za napredovanje. Vendar smo dobro zaustavili njene napade, dosegli zadetke in mislim, da smo zasluženo zmagali," je dejal Roger Schmidt.

mura, psv, tiskovna-konferenca
Aleš Cipot
Roger Schmidt.

"Zadovoljni smo z zmago in napredovanjem, sam sem pa vesel svojih dveh zadetkov. Pri 1 : 1 smo videli, da bomo morali še enkrat strniti moči in nadaljevati tako, kot smo začeli. To smo hitro tudi uresničili, zadeli še štirikrat in si priigrali zmago. Sedaj nas čaka zelo zanimiv boj z Rosenborgom," je povedal dvakratni strelec in najboljši mož srečanja Donyell Malen, ki je že pred tekmo veljal za eno od največjih nevarnosti, ki bo pretila vratom Mure.
"Naj najprej povem, da je PSV zelo dobro moštvo in je zasluženo zmagal, vendar je rezultat glede na prikazano previsok. Nismo si zaslužili poraza s takšno razliko. Nekaterih situacij ne bi komentiral, ampak tudi mi smo imeli svoje priložnosti, vendar jih nismo izkoristili. Oni pa so svoje izkoristili in zasluženo napredujejo v naslednji krog. Smo se pa s te tekme veliko naučili in dobili nove izkušnje, ki jih lahko prenesemo na naša srečanja v prvi slovenski ligi," je menil igralec Mure Luka Bobičanec. 

mura, psv, tiskovna-konferenca
Aleš Cipot
Novinarska konferenca po tekmi Mura : PSV

"Strinjam se s tem, kar je rekel Luka. PSV je zasluženo zmagal, vendar je izid vseeno previsok v njegovo korist glede na dogajanje na igrišču. PSV ima mlade in izredno nadarjene igralce in prepričan sem, da bo marsikateri od njih v prihodnosti krojil evropski nogomet. Tudi mi smo hitra ekipa, vendar takšne hitrosti in tempa, kot jo imajo oni, sami še nismo zmožni. Že Aarhus je imel močan tempo, PSV pa je to dvignil še za stopnjo višje. Ampak takšen silovit tempo smo tudi pričakovali in smo se nanj pripravili. 

In tudi po njihovih zadetkih smo še vedno hoteli doseči gol, saj to vedno pravim igralcem, da tudi če zaostajamo, moramo vedno do konca skušati doseči gol in vsaj ublažiti poraz ali pa se približati izenačenju. Na njihovi strani sta bila tokrat učinkovitost in tudi okvir vrat, nam pa je tokrat zmanjkalo malo športne sreče. Kdove kako bi tekma potekala, če bi takoj v začetku drugega polčasa zadeli za 2 : 2. To sta bila zame ključna trenutka na tekmi: ta neizkoriščena priložnost in nedosojena enajstmetrovka za nas pri izidu 1 : 1. Prav gotovo pa smo na tej tekmi dobili nove prepotrebne izkušnje. Srečanje v nedeljo v Kopru je zdaj zelo pomembno za ves klub in njegov ugled. Ta poraz nas ne sme potolči, ampak moramo uporabiti te izkušnje in biti še močnejši ter odigrati tako, kot smo začeli sezono, in kot se za moštvo z vrha lestvice spodobi," pa je dejal Ante Šimundža.   

mura, psv, tiskovna-konferenca
Aleš Cipot
Ante Šimundža.

Aleš Cipot
Roger Schmidt in Doryell Malen.
novinarska-konferenca mura psv-eindhoven roger-schmidt bobičanec