vestnik

Šimundža: "Ko smo vzpostavili ravnotežje, smo odigrali dobro. Veseli nas aktiven rezultat."

Vestnik, 22. 7. 2021
Vestnik.si
Ante Šimundža
Šport

Povratna tekma z bolgarskim Ludogorcem bo odigrana prihodnjo sredo v bolgarskem Razgradu.

Po prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, ki so jo črno-beli odigrali pred polnimi tribunami na domačem terenu, so pred medije stopili trener gostujoče ekipe Valdas Dambrauskas, trener Mure Ante Šimundža ter igralec Tomi Horvat. 

Tekmo, ki ni dala zmagovalca, je Dambrauskas opisal kot zelo dobro, nasprotnika pa kot dobro pripravljenega. "Oboji smo pokazali dobro predstavo, obe ekipi sta imeli nekaj priložnosti. Mi smo skušali dominirati, želeli smo imeti posest, igrati visoko in vršiti pritisk na nasprotnika, vendar nam Mura tega ni dovolila. Končni rezultat je pravičen." Trener gostujoče ekipe je še dodal, da so sicer prišli v Mursko Soboto zmagat, kar niso skrivali, zato je v ekipi čutiti nekaj razočaranja, da zastavljenega cilja niso dosegli. "Vendar pa res še enkrat čestitke trenerju in celotni ekipi Mure, dobro so se pripravili. Sedaj jih pričakujemo v Razgradu. Igrali bomo doma, kjer bo tudi atmosfera drugačna." 

Če je na strani nasprotnika čutiti razočaranje, pa je Šimundža zadovoljen s prikazanim in z aktivnim rezultatom, ki so si ga želeli že pred tekmo. "Fantje so odigrali dobro tekmo, na evropskem nivoju, tako kot smo se dogovorili. Realnost je, da smo rabili 15, 20 minut, da smo se privadili na njihovo hitrost, na njihovo dinamiko, ko pa smo vzpostavili ravnotežje, smo odigrali dobro. Prišli smo do nekaj lepih priložnosti in bili enakovredni nasprotniku." 

mura, ludogorec
Aleš Cipot
Mura : Ludogorec

Ena lepših priložnost je bil zagotovo prečnik Žige Kousa v 84. minuti. "Vedno je težko, če ne zadaneš. Vendar pa je to evropski nivo, kjer odločajo malenkosti. Dovolili so nam malo priložnosti, prav tako mi njim, zato me veseli, da imamo aktivni rezultat," tako Šimundža, ki je dodal, da bodo najprej naredili analizo tekme, nato pa bodo razmišljali naprej. 

Tekma je bila sicer za igralce težka, kot je povedal Tomi Horvat, ki pa zagotavlja, da bodo tudi na povratni tekmi dali vse od sebe in se tako skušali uvrstiti v naslednji krog. "Dosti smo se iztrošili, vendar pa je to vseeno Liga prvakov in takšne tekme se igrajo z veseljem," je še dodal. 

mura, ludogorec
Aleš Cipot
Mura : Ludogorec

V primeru napredovanja čaka Prekmurce obračun z zmagovalcem dvoboja med Olypiacosom in Nefčijem. Prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij je Olypiacos dobil z 1 : 0.

nš-mura ludogorec kvalifikacije liga-prvakov