vestnik

Šimundža: Napredovati z vsakim dnem

NŠ Mura, 5. 9. 2019
Aleš Cipot
Ante Šimundža
Šport

Na spletni strani soboškega prvoligaša so med reprezentančnim premorom objavili pogovor s trenerjem Antejem Šimundžo.

Reprezentančni premor je za naše nogometaše v znamenju treningov in priprav na nadaljevanje sezone, ko si bodo v zgoščenem ritmu sledile tako prvenstvene kot tudi pokalna tekma. Pred odhodom na premor je Mura doživela prvi letošnji poraz. Kaj je pokazala analiza? "Poraze moramo sprejeti, čeprav si tega ne želimo, so sestavni del športa. Analiza je potrdila tisto, kar smo povedali že po tekmi. Premalo konkretnosti v igri ena na ena, premalo ambicioznosti v fazi napada. Nasprotnik je imel tudi nekaj več sreče, toda čestitam Aluminiju še enkrat. Zadeli so dvakrat, mi nismo in zasluženo so osvojili tri točke," po opravljeni analizi prvega poraza v letošnjem prvenstvu praviAnte Šimundža.

Premor je dober trenutek za pregled dosedanjega dela. "V teh dneh analiziramo in debatiramo o našem razvoju v preteklem obdobju. Viden je napredek, če primerjamo lanski in letošnji začetek sezone. Fantje so dojeli, kaj je prva liga, za kaj gre in kljub novincem smo v sezono vstopili dobro. Toda to ne pomeni, da ne moremo napredovati. Če se bomo zadovoljili z nekim nivojem, ne bomo imeli več možnosti za napredek. Dejstvo je, da smo začeli dobro, želimo pa si napredovati z vsakim dnem, vsakim treningom," razmišlja trener Mure.

5849f2fb231b9b20624e69ece2a07eb2
Aleš Cipot
Ante Šimundža ničesar ne prepušča naključju.

"V teh dneh osvežujemo stvari, za katere nam bo zmanjkalo časa v prihajajočem obdobju. V fizičnem smislu bodo igralci znova prišli na optimalni nivo, pripravljamo tudi taktične zadeve. Gre za mikrociklus treningov," dodaja Šimundža. Po koncu premora namreč v 17 dneh sledi kar šest tekem. "Zagotovo bomo posegli po rotacijah. Vsi fantje trenirajo in zaslužijo si priložnost. Eni več, drugi manj. Na kritičnih mestih bomo zarotirali, če bo kdo utrujen, bomo zamenjali. Razmišljali bomo tudi o nasprotnikih in se na njih pripravili z morebitnimi rotacijami," o prihajajočih tekmecih že razmišlja Šimundža.

V obdobju, ko si bodo tekme sledile v zgoščenem ritmu, bo prav prišel tudi širok kader. "Vsak si sam izbori svoje mesto z delom na treningih in igrami v prvenstvu. Jaz sem pa tisti, ki izbira. Vsi se zavedajo, da je konkurenca v ekipi z vrnitvijo poškodovanih igralcev vedno večja. Z vrnitvijo Žižka bomo dobili še dodatnega igralca, ki bo v najožjem izboru. Širina kadra se je pokazala že v lanskem spomladanskem delu, zdaj pa imamo še dodatne igralce. Širina igralskega kadra nam bo v prihajajočem obdobju dovolila rotacije," še pravi trener črno-belih.

mura ante-šimundža