vestnik

Šimundža: "Težko prigarane tri točke proti kakovostni ekipi"

Tomo Köleš, 16. 9. 2019
Aleš Cipot
Ante Šimundža.
Šport

Kmalu po srečanju Mure in Tabora (1 : 0) sta svoje mnenje podala oba stratega, Ante Šimundža in Almir Sulejmanović.

Almir Sulejmanović: "Mislim, da so gledalci videli dinamično tekmo. Bila je zanimiva, in eni in drugi pa smo si ustvarili priložnosti. Srečanje je bilo napeto skoraj do same končnice. Svojim fantom bi čestital za prikazano. Mislim, da so pustili srce na igrišču, se trudili, si ustvarili nekaj situacij, v katerih bi lahko hitro zadeli. Če bi se to zgodilo, bi se lahko potek tekme spreobrnil. Čestitam Muri za zasluženo zmago. Dosegla je ta zadetek, sicer s kančkom sreče zaradi odboja, ampak tu nimaš kaj, tak je pač nogomet. Mi pa moramo dvigniti glave in igrati pogumno naprej."

Ante Šimundža: "Se popolnoma strinjam s kolegom. Izjemno težka tekma. Garaška, delavna. Mi smo pričakovali takšen Tabor. Z njim smo imeli že v drugi ligi zahtevna srečanja. Sedaj pa se je okrepil še z zelo izkušenimi igralci, ki vedo, za kaj gre. Ekipa ima rep, glavo in idejo. Tako da so to naše tri prigarane točke. Rekel bi, da so zaslužene, ker smo zadeli, oni pa niso, vendar se strinjam, da bi se lahko tekma obrnila tudi v drugo smer. Kar je v nogometu normalno, v takšnih srečanjih ima ogromno prednost tisti, ki prvi zadene. Po drugi strani pa ima ta zmaga še večjo težo, ker smo v četrtek v Domžalah odigrali izredno težko tekmo, ki je bila tekaško zelo naporna. Tako da sem ponosen na svoje igralce glede njihove tekmovalnosti na tokratnem srečanju."

Kako pomembno je za igralce, da si prigarajo takšno zmago na tekmi, ki je zelo izenačena?

Ante Šimundža: "Zelo pomembno. Pokaže se pot, pokaže se ideja, pokaže se garanje. Vemo, da je današnji nogomet delo in ne zabava. V samem delovanju je treba biti osredotočen, in to je pomembno."

53f1691d913340f313c0b5fceb658b73
Jure Zauneker
Ante Šimundža: "V prvem polčasu smo imeli težave, v drugem pa smo uspeli dvigniti dinamiko in tekaški nivo."

Je pa v prvem polčasu pri Muri manjkala neka ideja.

Ante Šimundža: "Se strinjam. Igrišče, ki smo ga zdaj popravili, je bilo na nekaterih predelih mehko, na drugih pa trdo, tako da smo imeli težave z žogo. Ampak to ni opravičilo. Pri nas so se še poznale posledice četrtkove tekme, predvsem zaradi vremena v prvem polčasu. V drugem delu, ko se je že malce lažje dihalo, smo dvignili dinamiko tam nekje od 55. ali 60. minute naprej. Tekaško smo bili vedno boljši, kar je izredno dobra zadeva. Po drugi strani pa se moramo zavedati, da smo igrali proti kakovostni ekipi z dobro postavitvijo. Ima idejo, kako igrati v obrambi, kako zapirati linije in tudi kako napadati. Tako da moram še enkrat ponoviti: nam so to bile res težko prigarane tri točke."

Je kaj obžalovanja pri Taboru zaradi zapravljene priložnosti, predvsem v prvih dvajsetih minutah, ko se je Mura še nekako lovila?

Almir Sulejmanović: "Vedno je obžalovanje. Vsaj pri meni, če izgubimo in ne dobimo nobene točke. Posebej še, če smo bili blizu uspeha. Kot smo rekli, je bila tekma izenačena. Lomila se je na eno in na drugo stran. Imeli smo nekaj situacij, nekaj udarcev, tudi sporno situacijo, ki bi lahko prevesila srečanje v našo korist. Strinjam se z Antejem, da smo se v drugem polčasu preveč povlekli nazaj. To ni bila moja želja, ampak se je vseeno zgodilo zaradi določenih sposobnosti naše in Murine ekipe. Takšen je pač nogomet. Eni so sposobni bolj zadržati žogo in jo hitro pošiljati na eno in drugo stran, nasprotni igralci pa se morajo potem braniti bližje svojim vratom. Tako da smo težje prihajali pred gol Mure. Bila je ena situacija, ko je Sikimić lepo našel Miloševa pred golom, ampak je bil žal ta malce prekratek. Tako da gre za zasluženo zmago Mure, ki je bila boljša za ta en zadetek. Enostavno pač moraš zadeti, če želiš osvojiti kakšno točko."

tabor-sežana, tabor, fazanerija, mura, mura-tabor
Aleš Cipot
Almir Sulejmanović, trener Tabora Sežane.

mura tabor konferenca ante-šimundža almir-sulejmanović