vestnik

Skoraj sramota za Muro: izvlekla se je v zadnji minuti z enajstmetrovko

Vestnik.si, 19. 10. 2022
Aleš Cipot
Gančani : Mura
Šport

V 2. krogu pokala Slovenije (oz. 3. krogu, če predkrog štejemo kot 1. krog) sta se še pod okriljem MNZ Murska Sobota pomerila četrtoligaš Aluvar Gančani in Mura. Sobočani so zmagali z 2 : 1, potem ko so zmagoviti gol dosegli šele v 90. minuti iz enajstmetrovke.

Aluvar Gančani - Mura 1 : 2 (1 : 1)

ŠRC Aluvar Gančani, 500 gledalcev, sodnik: Matej Kapun (Berkovci pri Sv. Juriju ob Ščavnici).

Strelci: 0 : 1 Daku (4), 1 : 1 Bunderla (42), 1 : 2 Šroler (90, 11 m).

gančani, mura
Aleš Cipot
Gančani : Mura

Aluvar Gančani: Zorko (Prša, 46), Toplak (Hozjan, 46), Šinkec, Voutek (Draškovič, 69), Tivadar (Titan, 64), Legen (Jerič, 59), Bunderla, Gregorec, V. Houbar, N. Houbar, Berden. Trener: Franc Krančič.
Mura: Mihelak, Beganović, Kuzmić (Maruško, 81), Pucko, Kompan Breznik, Kozar (Šroler,64), Bobičanec, Shabanhaxhaj (Klepač, 25), Majić (Kous, 46), Daku, Baić (T. Cipot, 46). Trener: Damir Čontala. 

gančani, mura
Aleš Cipot
Gančani : Mura

To je Mura v tej sezoni. Takoj ko malce bolj razveseli svoje navijače, jih nato hitro spet razočara. V pokalnem tekmovanju so sicer možna presenečenja, ampak črno-beli igrajo v prvi, Gančani pa v pomurski ligi, kar je tri lige nižje od Sobočanov. A kljub temu so slednji trepetali vse do konca rednega dela, da bodo ob izidu 1 : 1 morali reševati svojo kožo z izvajanjem enajstmetrovk, ki pa so svojevrstna loterija (tretjeligaš Fama Vipava je letos tako že izločil prvoligaško Gorico). In res je bila najstrožja kazen tista, ki je Muro v zadnjem hipu popeljala v naslednji krog. 

Začelo se je sicer dobro za goste. Po kotu, ki ga je priboril Josip Majić, je po strelu z glavo iz bližine zadel kdo drug kot Mirlind Daku - 0 : 1.  

A potem so domači z bojevito in požrtvovalno igro onemogočali natančne podaje črno-belih, ki so v napadalnem delu delali veliko preveč napak in bili ob strelih zelo nenatančni. Izkazal se je le Amar Beganović, ki je sprožil z razdalje, a zatresel samo prečnik. Ob tem se je v prvem delu poškodoval še Dardan Shabanhaxhaj, ki je moral zapustiti igrišče. 

gančani, mura
Aleš Cipot
Gančani : Mura

Slabo predstavo Sobočanov je v 42. minuti kaznoval Gregor Bunderla, ki je prav tako zadel po kotu in po strelu z glavo - 1 : 1. Lahko bi rekli, da so po prikazanem Gančani ob bučni podpori svojih navijačev zasluženo prišli do izenačenja.

gančani, mura
Aleš Cipot
Gančani : Mura

V drugem polčasu je trener Mure Damir Čontala v igro poslal še vsa svoja preostala najmočnejša orožja, Žigo Kousa, Tia Cipota in Martina Šrolerja. Črno-beli so popolnoma prevladovali, vendar so bili ob bunkerju domačih v napadu znova nenatančni in nespretni ali pa je njihove strele ukrotil izkušeni vratar Darko Prša. 

Vse do 90. minute, ko je po kotu sodnik Matej Kapun dosodil enajstmetrovko za Muro, čeprav večina gledalcev ni vedela, ali zaradi igre kakšnega domačega branilca z roko v svojem kazenskem prostoru ali zaradi prekrška. Tudi ob strelu Šrolerja z bele pike je bil Prša blizu žogi, a mu je ta pod njim vendarle ušla v mrežo - 1 : 2. 

gančani, mura
Aleš Cipot
Gančani : Mura

Soboški prvoligaš se je tako srečno izvlekel in se izognil sramoti, prav nič narobe pa ne bi bilo, če bi se Gančani po junaški predstavi dokopali vsaj do izvajanja najstrožjih kazni.

gančani, mura
Aleš Cipot
Gančani : Mura

Tekme ostalih parov 2. kroga v MNZ Murska Sobota so se končale takole: Radenska Slatina - Rakičan 7 : 0, Cven - Veržej 2 : 0, Čarda Martjanci - Serdica Kleparstvo Šinko 2 : 3. 

MNZ Lendava: Turnišče - Odranci 0 : 3 (b. b.), Malibu Panonija GA-KA - Hotiza 1 : 4. 

pokal-mnz-lendava gančani mura