vestnik

Slovenke bodo v Lendavi lovile drugo zmago v kvalifikacijah za SP

Vestnik, 20. 10. 2021
M24.si
Slovenke po tekmi s Francijo v Fazaneriji, čaka dvoboj proti Walesu v Lendavi.
Šport

V Lendavi bo v petek ob 20.15 tretja tekma slovenske ženske nogometne reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Nasprotnice bodo nogometašinje Walesa.

Reprezentanca se je zbrala v ponedeljek, tekma proti Walesu pa je po besedah Dominike Čonč eden od vrhuncev kvalifikacij. "Pričakujem, da je pred nami zelo zanimiva in težka tekma. Verjamem tudi to, da bomo prave v petek, kar pomeni, da bomo dosegle rezultat, ki ga želimo: zmago in tri točke," napoveduje in dodaja, da se bo Slovenija prav z Walesom borila za drugo mesto v skupini, ki še vodi v dodatne kvalifikacije. Čončeva pravi, da nogometašinje Walesa krasi agresivnost, zato bodo morali biti Slovenke še ostrejše kot na tekmi proti Franciji, ki je bila odigrana prav tako v Pomurju, v Murski Soboti. 

Spomnimo, da je Slovenija s 4 : 0 ugnala Estonijo, proti Francozinjam so izgubile, je pa tekma proti peti reprezentanci sveta pokazala, da so nogometašinje pripravljene na velike izzive in lahko kljubujejo najboljšim. V skupini I sta ob omenjenih reprezentancah še Grčija in Kazahstan. 

Katere igralke so vpoklicane? 

Selektor Borut Jarc ima v kadru Laro Prašnikar, Adrijano Mori, Nino Predanič, Kristino Erman, Kajo Eržen, Matejo Zver, Saro Agrež, Zalo Meršnik, Dominiko Čonč, Lano Golob, Pamelo Begić, Evelino Kos, Izabelo Križaj, Ano Milović, Saro Nemet, Manjo Rogan, Niko Šapek, Zalo Vindišar, Špelo Kolbl, Kajo Korošec, Saro Makovec, Špelo Rozmarič in Zalo Kuštrin. 

Prihodnji teden, 26. oktobra, slovensko reprezentanco čaka še gostovanje v Grčiji. 

slovenska-ženska-reprezentanca kvalifikacije lendava svetovno-prvenstvo