vestnik

Sobočani drugi, vendar ne bodo igrali kvalifikacij

Vestnik.si, 15. 6. 2020
Aleš Cipot
NTK Sobota
Šport

V II. slovenski namiznoteniški ligi je bilo že pred zadnjim krogom jasno, da so igralci Sobote I zasedli 2. mesto in s tem pridobili možnost igranja v dodatnih kvalifikacijah s predzadnjo ekipo prve lige, Arrigonijem iz Izole. Vendar kvalifikacij ne bodo igrali.

Odločitev igralcev in vodstva soboškega kluba je, da se kvalifikacijam odpovejo, dokler ne bodo dobili profesionalnega trenerja in finančno zaledje, ki bo krilo stroške dolgotrajnega igranja v prvi ligi. Tako bodo dali priložnost priložnost eni od nižje uvrščenih ekip druge lige, oni pa bodo v naslednji sezoni igrali še naprej v drugi ligi. V kakšni zasedbi bo to, pa bo znano do konca junija, ko se konča prestopni rok.

ntk-sobota, ping-pong, namizni-tenis
Aleš Cipot
NTK Sobota

Vseeno so tudi zadnji tekmi Sobočani doma v dvorani OŠ III odigrali v polni postavi in so tako z dvema zmagama pomagali Kemi II, da je obstala v drugi ligi. Tako je v dopoldanski tekmi proti Vesni bilo 5 : 1 za Soboto (Bojan Ropoša in Gregor Kocuvan po 2 zmagi, eno je dodal Miha Jamšek) in v popoldanski tekmi proti Logatcu prav tako 5 : 1 (Kocuvan in Jamšek vsak po dve zmagi, eno je dodal Nejc Janžekovič).

ntk-sobota, ping-pong, namizni-tenis
Aleš Cipot
Bojan Ropoša

Ropoši, ki je dobil tudi plaketo za najboljšega igralca druge lige (38 zmag in 3 porazi), v zadnji tekmi niti ni bilo potrebno igrati, saj je ekipa iz Logatca prišla z dvema mlajšima kadetoma, kadetom in članom. Je pa velik uspeh z dvema zmagama (5 : 3 proti Logatcu in proti Vesni) in tako obstankom v drugi ligi dosegel puconski podmladek.

ntk-sobota, ping-pong, namizni-tenis
Aleš Cipot
NTK Sobota

V II. SNTLŽ so mlade igralke Sobote izgubile z zmagovalko druge lige, ekipo Cirkovce z 0 : 5. So pa igralke Sobote v postavi Anamarija Horvat in Eva Hauko (mladinki) ter kadetinja Eva Horvat zasedle končno 3. mesto v drugi ženski ligi in so po tekmi dobile od člana odbora lige Draga Torkarja lep pokal in medalje. Seveda so pokal in medalje dobile tudi zmagovalke iz Cirkovc ter ekipa Sobote I za osvojeno 2. mesto v drugi ligi, Bojan Ropoša pa je prejel tudi plaketo za najboljšega igralca druge lige.

ntk-sobota, ping-pong, namizni-tenis
Aleš Cipot
Bojan Ropoša

namizni-tenis ntk-sobota zadnji-krog podelitev