vestnik

Soboški odbojkarji brez izgubljenega niza premagali Krko

Vestnik, 1. 10. 2020
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Krka
Šport

Odbojkarji Panvite Pomgrada so sinoči v 3. krogu 1. DOL premagali novomeško Krko.

Panvita Pomgrad - Krka 3 : 0 (30 : 28; 25 : 14; 25 : 23)

Panvita Pomgrad: Ražnatović 14, Vinkovič 1, Drvarič 3, Radović 12, Rojnik 14, Flisar, Lakner 8, Novak, Bedrač 5, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Aleš Hribar.

Krka: Hafner 2, U.Štefanič, Erpič 6, M.Štefanič, Travnik 10, Kožar, Pulko 15, Lindič 2, Renko 5, Koncilja 2, Borin in Jaklič (oba libero). Trener: Tomislav Mišin.

Sobočani so z zmago proti Krki dosegli drugo zaporedno zmago v novi sezoni. Domači odbojkarji so prvič občutneje povedli pri izidu 12 : 9, gostje pa so na krilih nekdanjega korektorja Panvite Zlatka Pulka ujeli priključek in izenačili na 13. V prvem nizu je bilo nazadnje izenačeno na 20, nato je Krka povedla za tri, pri 24 : 22 pa so imeli tudi dve zaključni žogi, ki pa ju niso izkoristili. Na koncu so se zmage v prvem nizu veselili Sobočani, Žan Bedrač je bil z blokom uspešen na mreži in jih popeljal v vodstvo. 

panvita, krka, odbojka, murska-sobota
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Krka

V drugem nizu je prevladovala Panvita Pomgrad, ki je že na začetku ušla za tri točke, prednost pa do konca le še stopnjevala. V zadnjem nizu se je Krka pobrala, prednost Panvite Pomgrad pa vseskozi ni bila višje od dveh ali treh točk. Pri izidu 24 : 21 so imeli prvo zaključno žogo, vendar je niso izkoristili. Krka je dobila naslednji dve točki in se Sobočanom približala na 24 : 23. Domači trener je reagiral z odmorom in s tem nekoliko zmedel goste, saj je Toni Travnik žogo poslal v mrežo. Panvita Pomgrad se je tako razveselila zmage. V nedeljo v Mursko Soboto prihaja ACH Volley iz Ljubljane. 

panvita, krka, odbojka, murska-sobota
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - Krka

panvita-pomgrad krka odbojka