vestnik

(FOTO) Muraši iz Maribora brez točk

Vestnik, 5. 7. 2020
Aleš Cipot
Maribor : Mura
Šport

Na stadionu Ljudski vrt sta se pred praznimi tribunami v 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije pomerila trenutno tretje uvrščeni Maribor in peto uvrščena Mura.

Postavi 

NK Maribor: Handanović, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Vrhovec, Pihler, Cretu, Požeg Vancaš, Bajde, Zahovič

NŠ Mura: Obradović, Karničnik, Gorenc, Maruško, Šturm, Kouter, Horvat, Bobičanec, Šušnjara, Cipot, Maroša

Glavni sodnik: Damir Skomina

Ekipi sta se v tej sezoni srečali že trikrat, in sicer v 4. krogu, (1 : 1) v 13. krogu (0 : 0) in v 22. krogu, ko je slavil Maribor (1 : 2). 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Damjan Gajser, pomočnik trenerja pri Muri, je pred tekmo povedal: "Zadnja dva poraza, ki sta se nam zgodila, si nismo zaslužili. Danes je nova tekma, vendar nismo nič manj tekmovalni, s to miselnostjo bomo začeli to tekmo." Dodal je, da jim stadion Ljudski vrt in tamkajšnji ambient ustrezata, vendar bi bil po njegovih besedah po dveh remijih in enem porazu že čas za zmago Mure. "Upam, da bo danes tako."

GOL. V 4. minuti so hitro povedli vijoličasti na domačem igrišču, po protinapadu je za 1 : 0 zadel Cretu. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Že v naslednji minuti je po podaji Koutra suvereno in močno streljal današnji kapetan črno-belih Matic Maruško, vendar je žoga letela prek vrat. 

V 9. minuti so imeli Muraši obetaven napad, Bobičanec je podal v kazenski prostor, kjer sta se odkrivala Maroša in Šušnjara, vendar je ostala priložnost neizkoriščena. 

V 16. minuti je vijoličastim pobegnil Luka Šušnjara, ki je lepo podal do Luke Bobičanca. Ta žoge ni dobro zadel, zato je zletela prek vrat. 

V 25. minuti je z razdalje za vodstvo Maribora z 2 : 0 zadel Gregor Bajde, ki je sprožil neubranljiv strel. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

Lepo akcijo sta v 28. minuti za črno-bele izvedla Karničnik in Kouter, ta je streljal od daleč, vendar je žoga preletela vrata Handanovića. 

maribor, mura
Aleš Cipot
Maribor : Mura

V 49. minuti je bil blizu znižanja rezultata Tomi Horvat, vendar se je z obrambo izkazal gostujoči vratar, že v naslednji minuti pa je s petim strelom na tekmi po podaji Karničnika poizkušal Bobičanec. 

GOL. V 60. minuti je po prekinitvi oziroma tretjem zaporednem kotu, ki ga je izvedel Bobičanec, zadel Matic Maruško in znižal vodstvo Maribora na 1 : 2. 

GOL. Po prekršku nad Puckom je Skomina dosodil najstrožjo kazen za črno-bele. V 70. minuti je za izenačenje zadel Amadej Maroša (2 : 2), ki je streljal neposredno pod prečko. 

V 75. minuti je bilo nevarno pred vrati Obradovića. Takoj po vstopu v igro je po podaji iz kota zadel prečko Marcos Tavares, vendar se mreža ni zatresla. 

Že v naslednji minuti bi lahko rezultat sebi v prid obrnili Sobočani. Iz neposredne bližine se je sam pred vrati Handanovića znašel Bobičanec, vendar se je z obrambo izkazal gostujoči vratar. 

GOL. V sodnikovem dodatku je z roba kazenskega prostora v 94. minuti za vnovično vodstvo Mariborčanov zadel Marcos Tavares. 

nš-mura nk-maribor plts 30.-krog