vestnik

Tudi mojstrovina Šušnjare ni prinesla zmage

TK, ABE, STA, 24. 11. 2019
Martin Metelko/M24
Mura iz Sežane (le) s točko.
Šport

Konec tekme: Tabor Sežana – Mura 1 : 1 (0 : 0). Mura v soboto spet gostuje, tokrat v Celju.

Nogometaši Mure niso upravičili vloge favorita in se iz Sežane vračajo s točko, kar je za igralce Anteja Šimundže nov spodrsljaj v lovu na najvišja mesta. Več veselja je bilo po tekmi v domačem Taboru, saj so varovanci Almirja Sulejmanovića prišli do nove točke v boju za obstanek.

mura, tabor, sežana
Martin Metelko/M24
Mura iz Sežane (le) s točko.

Polčas v Sežani se je končal brez zadetkov (0 : 0). Najlepšo priložnost je za Muro zapravil Amadej Maroša, ki se je v 37. minuti po napaki domače obrambe sam znašel pred vrati, a je meril mimo desne vratnice. Mura je poskušala še dvakrat po predložkih, ko sta bila po strelih z glavo nenatančna Maroša in Žiga Laci.

mura, tabor, sežana
Martin Metelko/M24
Mura iz Sežane (le) s točko.

Dvakrat so po gneči v kazenskem prostoru Murašev zagrozili Sežanci, enkrat je Žiga Kous skoraj zabil avtogol. V 33. minuti so po izgubljeni žogi gostov in prodoru Rodriguea Bongonguia, ki ga je na robu kazenskega prostora zaustavil Matic Maruško, domači prišli do prostega strela. Najboljši strelec pri Taboru Predrag Sikimić je močno udaril, a preko vrat. Sodnik Dejan Balažic je prekršek Maruška kaznoval (le) z rumenim kartonom.

V nadaljevanju je v 49. minuti od daleč meril Andrija Bubnjar. Šest minut kasneje je Mura povedla. Luka Šušnjara je ob avt liniji odvzel žogo domačemu branilcu Antoniu Azinoviću. Krenil je v kazenski prostor in postregel z mojstrovino. Iz težkega položaja je okroglo usnje med levo vratnico in vratarjem spravil v mrežo.

mura, tabor, sežana
Martin Metelko/M24
Mura iz Sežane (le) s točko.

Tekla je 68. minuta. Klemen Pucko nerodno posredoval v kazenskem prostoru, ko je izgubil žogo. Pri tem je spotaknil Bongonguia. Oglasil se je sodniška piščalka, najstrožjo kazen je v zadetek spremenil Sikimić. Močno je tlesknil, čeprav je Matko Obradović krenil v pravo smer, je žoga končala v desnem zgornjem kotu njegovih vrat.

mura, tabor, sežana
Martin Metelko/M24
Mura iz Sežane (le) s točko.

Do konca sta mreži mirovali, Sežanci so bili celo konkretnejši, a je ostalo pri delitvi točk. Ekipi sta v preostanku tekme sicer poskušali doseči zmagoviti zadetek, a nobeni ni uspelo resneje ogroziti gola Ariana Renerja oziroma Obradovića. Pri Muri je priložnost za igro dobil povratnik po poškodbi Kevin Žižek. Moštvi bosta tekmi 19. kroga igrali v soboto, 30. novembra. Tabor Sežana bo gostila Aluminij, Mura pa bo gostovala v Celju.

mura, tabor, sežana
Martin Metelko/M24
Mura iz Sežane (le) s točko.

Stadion Rajko Štolfa Sežana, sodniki: Balažič, Mežnar, Mijatović. * Strelca: 0:1 Šušnjara (54.), 1:1 Sikimić (68./11-m). * CB 24 Tabor Sežana: Rener, Azinović, Salkić, Zebić, Ristić, Krivičić, S. Babić (od 67. Mihaljević), M. Babić (od 65. Milošev), Sever, Sikimić, Bongongui. * Mura: Obradović, Kous, Laci, Kouter, Maruško, Šušnjara (od 88. Čerimagić), Šporn, Brkić, Maroša (od 83. Žižek), Pucko, Bubnjar (od 73. Horvat). * Rumeni kartoni: Ristić, Zebić; Maruško, Brkić. * Rdeč karton: /.

Pred tekmo so se uresničili napovedi o manjših poškodbah, ki so oklestile vrste Murašev. Zahtevno gostovanje v Sežani je tako na klopi začel Luka Bobičanec, v obrambi je od prve minute zaigral obetavni mladi branilec Žiga Laci. Na sredini igrišča je začel Marko Brkić. Laci je zamenjal standardnega branilca Marina Karamarka, ki je poškodovan, iz istega razloga je manjkal tudi Fejsal Mulić.

76644704_2863510873680436_7041269161447653376_n
Facebook NŠ Mura
Začetna postava Mure v Sežani

77000132_3763278377031133_8788211134449582080_o
Facebook Tabor Sežana
Začetna postava domačih

mura tabor sežana nogomet